SP Atletika: Turčin Guliyev naslijedio Bolta, zlatni Amerikanci Carter i Taylor

SP Atletika: Turčin Guliyev naslijedio Bolta, zlatni Amerikanci Carter i Taylor

I sedmi dan Svjetskog prvenstva u atletici je iza nas, a nakon što naša Ana Šimić u skoku u vis nije izborila finale, došao je red i na dvije kvalifikacijske discipline, tri polufinala i tri finala.

Pa krenimo redom, prvo finale, ono u muškom troskoku osvojio je Amerikanac Taylor, koji je skočio na 17,68 metara i time osvojio svoje treće svjetsko zlato. Još jedan Amerikanac, Claye, osvojio je srebro, dok je europska institucija troskoka Nelson Evora iz Portugala osvojio brončanu medalju.

Zlatom se na 400 metara s preponama iznenađujuće okitila Kori Carter. Amerikanka je istrčala 53,07 i bila za 43 stotinke brža od svoje sunarodnjakinje i olimpijske pobjednice Dalilah Muhammad. Brončano odličje osvojila je Tracey iz Jamajke, dok je dvostruka braniteljica naslova, Čehinja Zuzana Hejnova završila kao četvrta.

Za šlager na kraju večeri pobrinuli su se trkači na 200 metara i saznali smo tko je naslijedio Usaina Bolta kao svjetskog prvaka u ovoj disciplini. To je u konačnici Azerbajdžanac, koji trči za Tursku, Ramil Guliyev. On je s vremenom od 20,09 osvojio prvo zlato za Tursku u povijesti sprinta, dok je Wayde van Niekerk za jednu tisućinku bio brži od brončanog Richardsa iz Trinidad i Tobaga.

Dafne Schippers ponovno je bila najbrža i kao prvoplasirana s vremenom 22,49 izborila finale utrke na 200 metara za trkačice. Uz nju u finale su se plasirale i Miller-Uibo, Ta Lou, Stevens, Duncan, Asher-Smith, Emmanuel i Gaither.

Finale ženske utrke na 5 000 metara izborile su Obiri, Ayana, Teferi, Krumins, Rowbury, Kiprotich, Gidey, Muir, Hassan, Houlihan, McColgan, Kipkemboi, Grovdal, Huddle i Gezahegne, dok će se u finalu bacanja koplja u muškoj konkurenciji boriti Vetter, Frydrych, Walcott, Pitkamaki, Hofmann, Kiriazis, Singh, Rohler, Vadlejch, Kirt, Magour, Yego i Krukowski.

U polufinalu utrke na 800 metara za žene gledati ćemo neke od sjajnih atletičarki, kao što su Niyonsaba, Buchel, Tracey, Wilson, Cichocka, Sharp, Bishop, Hermansson, Semenya, Verstegen i Nakaayi, dok će se u polufinalu muške utrke na 1 500 metara za finale boriti Mathews, Cheruiyot, Ingebrigtsen, Wightman, Tesfaye, Mechaal, Elkaam, Gregorek, Kalle Berglund, Seurei, Rozmys, Mikhou, Holuša, O’Hare, Musagala, Willis, Andrews, Kwemoi, Manangoi, Kiprop, Benitz, Iguider, Lewandowski i Williamsz.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.