[VIDEO] SP Atletika: Bolt posljednju utrku završio u bolovima i ozlijeđen!

[VIDEO] SP Atletika: Bolt posljednju utrku završio u bolovima i ozlijeđen!

Najveća zvijezda svjetske atletike oprostila se od aktivnog trčanja na nevjerojatan način – ozljedom odustajanjem. Najveći trkač i atletičar svih vremena, koji je dao toliko toga i koji je atletici značio tako puno, Usain Bolt, na svom posljednjem Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu večeras je istrčao svoju posljednju utrku u karijeri i to onu štafetnu na 4×100 metara.

Večeras od 22:50 sati legendarni Jamajčanin zajedno je s momčadi, koju su činili Omar McLeod, Julian Forte i Yohan Blake, započeo utrku o kojoj će se prepričavati desetljećima. Možda ne zato što je bila spektakularna, ali zasigurno zato što je bila Boltova oproštajna. Jamajčani su do posljednje serije bili drugi, no u trenutku kada je Bolt preuzeo štafetu, istrčao je 50-ak metara, pao i ozlijedio se te prepustio protivnicima medalje.

Vrijedi spomenuti kako je zlato u konačnici osvojila Velika Britanija s vremenom 37,47 , što je najbolji rezultat u svijetu ovoga trenutka. Amerikanci su sa 37,52 osvojili srebro, dok su na trećem mjestu završili Japanci. Vrijedi istaknuti i kako nijedna druga štafeta nije bila diskvalificirana. Jutarnju štafetu Jamajke istrčali su, uz Bolta, Michael Campbell, Julian Forte Tyquendo Trecey

Lightning Bolt tako nije došao do svojeg 12. zlata na Svjetskim prvenstvima. Naime, već je osvojio četiri svjetska zlata na 200 metara i tri zlata na 100 metara, no ovaj put je ostao na brojci od četiri zlata u štafeti. Također, u svojoj bogatoj kolekciji 30-godišnjak ima i osam olimpijskih zlata, a drži i svjetske rekorde na svakoj od te tri discipline. Sveukupno je u karijeri osvojio 34 medalje, od kojih 25 zlatnih, sedam srebrnih i dvije brončane.

Tako smo svjedočili povijesti, posljednjoj utrci velikog čovjeka, koji će zlatnim slovima ostati upisan u povijesnim knjigama. Nije Bolt bio samo najbrži trkač i najveća atletska zvijezda, već je imao i tu dobroćudnu osobnost, kojom je uvelike uveseljavao gledatelje diljem svijeta. Tužno je sada reći zbogom, tužno je da se taj oproštaj dogodio baš na ovakav način, no znali smo da se i taj oproštaj moralo jednom dogoditi. Ostaje pitanje što će se sada dogoditi sa sprinterskim dijelom atletike, postoji li itko imalo blizu Bolta, hoće li gledanost i zanimanje za utrke na 100 i 200 metara opadati … No, pustimo ovu temu za neku drugu priliku. Ovo je trenutak od kada munja više neće svijetliti atletskim stazama i svi mi možemo biti sretni činjenicom da smo bili živi i svjedočili najvećem atletičaru svih vremena.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.