SP Atletika: Hrvatska ima zlato, Sandra Perković na krovu svijeta!

SP Atletika: Hrvatska ima zlato, Sandra Perković na krovu svijeta!

Sandra Perković iz Londona se vraća sa zlatnom medaljom. Posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u atletici red je došao i na finale bacanja diska, a naša predstavnica osvojila je prvu i jedinu hrvatsku zlatnu medalju na ovogodišnjem natjecanju.

Trenutno naša najbolja atletičarka već u prvoj seriji bacila je disk na respektabilnih 69,30, što joj je bilo dovoljno za uzimanje vodstva od samog početka natjecanja. U drugoj seriji to je samo popravila i bacila na 70,31, što je bio treći najbolji rezultat u povijesti finala svjetskih prvenstava.

Uslijedio je slabiji hitac od 70,28 i nakon prve tri serije Zagrepčanka je bila daleko ispred konkurencije. Nakon stanke i otpadanja četiri posljednjeplasirane bacačice, dočekali smo i četvrtu seriju, a u njoj je Sandra bacila disk na 69,81.

27-godišnjakinja je u petoj seriji ponovno bacila ispod 70 metara, no ovaj put je i prestupila, dok je u posljednjoj, oproštajnoj seriji bacila ispod 65 metara i namjerno prestupila. Tako je Sandra osvojila i svoju drugu zlatnu medalju na svjetskim prvenstvima.

Vrijedi spomenuti i da je srebrnu medalju osvojila Australka Dani Stevens s bačenih 69,64, što joj je i najbolji osobni rezultat i australski rekord, dok je s daljinom od 66,21 metara broncu osvojila Melina Robert-Michon iz Francuske. Kubanke Caballero i Perez potpuno su podbacile i ostale na petom i četvrtom mjestu, dok je Njemica Julia Harting ispala već nakon prve tri serije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.