SP Atletika: Medalja za Siriju, poraz štafete SAD-a te zlata Barshima i Caster Semenyje obilježili posljednji dan natjecanja

SP Atletika: Medalja za Siriju, poraz štafete SAD-a te zlata Barshima i Caster Semenyje obilježili posljednji dan natjecanja

Osim naše Sandre Perković i njezine zlatne medalje, na 16. Svjetskom atletskom prvenstvu vidjeli smo i posljednjih šest finala, kojima je zaključeno ovo natjecanje.

Zlatom se u skoku u vis okitio Mutaz Essa Barshim iz Katra, koji je preskočio 2,35 metara. Uzeo je zlato ispred Rusa Danila Lysenka, dok je prvu, povijesnu medalju za Siriju uzeo Majd Eddin Ghazal s preskočenih 2,29. Vrijedi spomenuti i kako je Bohdan Bondarenko završio na tek devetom mjestu s preskočenih 2,25.

U utrci na 5 000 metara za žene Kenijka Hellen Onsando Obiri je suvereno osvojila zlatnu medalju. Ona je u vremenu 14:34,86 iza sebe za šest sekundi ostavila zlatnu s utrke na 10 000 metara, Etiopljanku Almaz Ayanu. Broncu je osvojila Sifan Hassan iz Nizozemske, ispred Etiopljanke Teferi.

Još jednu žensku utrku, onu na 800 metara, osvojila je nepobjediva Caster Semenya. S vremenom od 1:55,16 istrčala je osmu najbržu utrku svih vremena i s vodećim rezultatom sezone uzela zlato. Srebrna medalja otišla je u Burundi, u ruke Francine Niyonsabe, dok je brončanu medalju osvojila Ajee Wilson iz Sjedinjenih Američkih Država.

Trkači su svoje pojedinačno natjecanje završili utrkom na 1 500 metara, u kojoj je Kenija imala dvostruko slavlje. Naime, zlato je osvojio Manangoi s vremenom 3:33,61, a Cheruiyot je osvojio srebro. Broncu je uzeo Norvežanin Filip Ingebrigtsen, dok je branitelj naslova Asbel Kiprop završio na devetom mjestu.

Za kraj natjecanja ostale su dvije štafetne utrke. U konkurenciji trkačica na 4×400 metara pobjedu je odnijela momčad SAD-a s najboljim rezultatom ove sezone od 3:19,02, ispred domaće Velike Britanije i Poljske. Kod atletičara u istoj disciplini zlatni su senzacionalno završili reprezentativci Trinidad i Tobaga. Oni su s najboljim rezultatom sezone od 2:58,12 bili bolji od trostrukih branitelja naslova Amerikanaca, dok su domaćini uzeli još jednu broncu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.