[VIDEO] Cristianu Ronaldu prijeti oštra kazna i s preko deset utakmica neigranja!

[VIDEO] Cristianu Ronaldu prijeti oštra kazna i s preko deset utakmica neigranja!

Sinoć je u El Clasicu Real Madrid s 3:1 pobijedio Barcelonu i došao na korak do osvajanja Superkupa Španjolske. Iako je Cristiano Ronaldo zabio pogodak za tadašnju prednost Reala od 2:1, susret neće pamtiti po dobrome, pošto je zaradio crveni karton.

Kakve su to turbulentne dvije minute bile za Portugalca. Prvo je u 80. minuti postigao gol za 2:1 te pritom skinuo dres. Aludirao je tako Ronaldo na Messijev potez iz prošlosezonskog El Clasica, kada je Argentinac ušutkao Santiago Bernabeu u 93. minuti susreta. Kako se kaže, idole se mora kopirati pa je to učinio i Ronaldo.

No, nije se to svidjelo glavnom sucu Bengoetxei pa mu je opravdano pokazao žuti karton. Samo minutu kasnije Ronaldo je kao gromom pogođen pao u kaznenom prostoru Katalonaca nakon jednog minimalnog dodira Umtitija i njega. Dakako, sudac nije nasjeo, iako mnogi i bi kao proteklih sezona, te mu je pokazao drugi žuti i isključujući crveni karton.

I bilo bi sve u redu da je Ronaldo napustio teren odmah nakon isključenja. Međutim, nakon što mu je Bengoetxea dodijelio crveni karton odgurnuo ga je i dobacio:”Nemoj me zafrkavati”. Upravo zbog toga mogao bi biti u velikim problemima jer Španjolci imaju zanimljivo pravilo.

Foto: Youtube.com

Naime, ukoliko igrač zaradi crveni karton i dobije manje od četiri utakmice kazne, to znači kako taj igrač, u ovom slučaju Ronaldo, ne smije igrati te utakmice isključivo u Superkupu. Međutim, ukoliko dobije kaznu veću od četiri utakmice, to bi značilo da se kazna primjenjuje i na sva ostala natjecanja, pa tako i na Primeru.

Nerijetko su igrači zbog guranja sudaca dobivali i između 10 i 15 utakmica kazne pa će biti zanimljivo vidjeti kakvu će odluku donijeti LFP. Doduše, poznato je kako čelnici lige u prošlim sezonama uvelike guraju Kraljeve, no mogućnost ove kazne svakako postoji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.