EP U19 (Ž): Španjolska nakon dramatičnog preokreta srušila Francusku i došla do zlata!

EP U19 (Ž): Španjolska nakon dramatičnog preokreta srušila Francusku i došla do zlata!

Španjolska je osvojila Europsko U19 prvenstvo za žene. U reprizi prošlogodišnjeg finala nakon drame je s 3:2 pobijedila Francusku i prvi put nakon 2004. godine osvojila ovaj naslov. Inače, bilo je to četvrto uzastopno finale za Furiju.

Sve je odlično krenulo za Francusku, jer je već u četvrtoj minuti Laurent probila lijevu stranu i centrirala, a Bourdieu lakoćom dovela braniteljice naslova u vodstvo. Na prvu španjolsku priliku morali smo čekati do desete minute kada je Bonmati pucala pored gola. Osam minuta kasnije Fernandez je izvela korner, a Guijarro nadskočila Goetsch i izjednačila rezultat. Mogla je Laurent dovesti Francusku ponovno u vodstvo u 22. minuti, no pogodila je stativu. Uz blagu terensku inicijativu Španjolske na odmor se otišlo s neriješenim rezultatom.

Iz prve prave prilike u nastavku Francuska se vratila u vodstvo. Laurent je probila lijevu stranu i neobranjivo zabila za 2:1 u 71. minuti. No, tada su krenule neprilike za Les Blues. Prvo je u 85. minuti Menayo izvela slobodni udarac, a Egurrola glavom izjednačila, da bi samo dvije minute kasnije Dechilly dobila drugi žuti i isključujući crveni karton. Točku na i stavila je Guijarro, koja je nakon identične akcije postigla još jedan gol. Menayo je izvela slobodni udarac, a Guijarro svojim petim golom na prvenstvu odvela Furiju do drugom zlata u povijesti.

Francuska (4-3-3)

Chavas – Goetsch, Piga, Galera (De Almeida 54′), Dechilly – Thibaud, Karadjov (Caputo 53′), Daoudi – Laurent (71.), Bourdieu (4.), Gavory

Španjolska (4-3-3)

Ramos – Batlle, Sierra, Rodriguez, Menayo – Fernandez (Perez 67′), Guijarro (18., 90.), Egurrola (85.) – Bonmati, Garcia, Oroz (Moral 78′)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.