Mario Cvitanović napušta Dinamo, no tko će ga zamijeniti?

Mario Cvitanović napušta Dinamo, no tko će ga zamijeniti?

Poprilično je izvjesno da bi blamažu poput ove u Albaniji, gdje je Dinamo ispao od Skenderbeua u play-offu za Europsku ligu, teško preživio bilo koji trener Dinama, osim eventualno Zorana Mamića. Modri će gotovo sigurno vrlo brzo imati novog čovjeka na klupi, jer ovo na što liči Dinamo danas, amplitude u igri koje variraju od odličnog, kao na Rujevici, do katastrofalnog, kao u Elbasanu, je neshvatljivo. Zbog toga je Mario Cvitanović na pragu odlaska iz kluba.

Riječani imaju Matjaža Keka, koji ih je odveo do naslova i grupne faze Europske lige, Hajduk se preporodio pod vodstvom Joana Carrilla, čak i Osijek ima talentiranog i mladog Zorana Zekića. Također, jedan Slaven Belupo pruža zaista hvalevrijedne partije pod vodstvom trenera Željka Kopića, koji iz Farmaceuta iz kola u kolo izvlači svoj maksimum.

No, gdje je tu Dinamo? Je li europska avantura ikako mogla završiti drugačije da na klupi nije sjedio trener početnik i da nije došlo do neshvatljivog smjenjivanja trenera svega dva dana prije početka sezone? To si nijedan ozbiljan klub ne smije dopustiti. Dakako, Ivajlo Petev zaslužio je dobiti otkaz, ali trebao ga je dobiti puno ranije, jer njegov odlazak samo dva dana prije početka sezone sigurno je utjecao na moral i psihu Modrih.

Nije još sve izgubljeno za Dinamo, naprotiv, tek je sezona počela. Vodeći su na ljestvici i s igračima poput Benkovića, Ćorića, Gojaka, Morija, Olma i Sose imaju odlične temelje za građenje momčadi. No, neprolazak u grupnu fazu jednog europskog natjecanja nakon punih deset godina zasigurno će uzdrmati momčad s Maksimira.

Prema svemu sudeći Dinamo će dobiti novog trenera, no tko će to biti? Ime Vahida Halilhodžića odmah otpada zbog njegovog neslaganja sa Zdravkom Mamićem, ali i bogatog ugovora u Japanu. Ipak, čini se da će trener biti netko od stranaca. Jer eksperimentiranje s domaćim strategima poput Marija Cvitanovića pokazalo se kao totalni promašaj. Prije par sezona sam Zdravko Mamić priznao je da je htio dovesti Matjaža Keka pa mu je Mišković odgovorio da :Ne može zabraniti da razgovaraš s njime”.

A upravo Kek se izgleda ne slaže najbolje s upravom Rijeke, pošto je nakon ispadanja od Olympiacosa izjavio kako se neke stvari u momčadi moraju promijeniti i nije nemoguće da Slovenac napusti klupu prvaka Hrvatske. Da zaključimo, tko god dođe u Dinamo mora u njemu ostati dugoročno, baš poput Keka u Rijeci, jer se ovo eksperimentiranje pokazalo pogrešnim. Jasno je da nije tragedija ispasti od Albanaca, ali svakako je rezultatski debakl.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.