Acosty: “Prvo mjesto nam je trenutačno jako daleko”

Acosty: “Prvo mjesto nam je trenutačno jako daleko”

Brzi i neugodni krilni igrač došao je u redove branitelja naslova iz talijanskog prvoligaša Crotonea na ljeto 2017. godine.

Maxwell Acosty, 26-godišnji član HNK Rijeke, jedan je od najboljih igrača hrvatskog prvaka iako klub ove sezone ne ostvaruje rezultate kao lani. Trener Rijeke Matjaž Kek pogodio je s dovođenjem ganskog nogometaša.

“Ne ide nam baš najbolje ove sezone, iako ne igramo toliko loše. Izgubili smo puno utakmica u kojima smo bili bolja momčad, kao nedavno protiv Hajduka, ali mislim da se dižemo. Prvenstvo je gotovo, prvo mjesto nam je trenutačno jako daleko i okrećemo se plasmanu u Europu sljedeće sezone. To je realan cilj i to moramo ostvariti”, rekao je Acosty za Ghanasoccer.net.

Brzi i neugodni krilni igrač došao je u redove branitelja naslova iz talijanskog prvoligaša Crotonea na ljeto 2017. godine. Ganac je u intervjuu podijelio da je sasvim slučajno završio u Italiji gdje je promijenio nekoliko klubova.

“Roditelji su željeli da idem u školu i skoro da su mi i branili igrati nogomet. Otišao sam bez njih posjetiti tetku u Accru. Neki dječaci su igrali nogomet na ulici i kad je jedan od njih morao ići pitali su me da uskočim. Ušao sam bos jer nisam imao tenisice. Uskoro se kraj igrališta zaustavio neki crni auto iz kojeg je izašao čovjek i gledao nas. Kad smo završili pitao me za koji klub igram i iznenadio se kad sam mu rekao da se ne bavim nogometom. Otpratio me do tetine kuće, a onda mu je dala broj od mojih roditelja. Uspio ih je nagovoriti da imam budućnost u Italiji i nakon nekoliko tjedana sam bio u Reggiani na probi”, otkrio je nedavno Acosty za Sportske novosti.

Majka se bojala za svog sina kako će se snaći u Italiji, ali ubrzo je njezin sin prošao probu.

“Tko zna što bih radio da nisam nogometaš… Talijanski i engleski pričam kao materinje jezike, želio sam biti novinar. Nikad ne znaš, možda jednog dana bude prilike i za to”, rekao je Ganac koji je iz Reggiane ubrzo otišao u Fiorentinu.

Trenutno je zadovoljan životom u Rijeci.

“U Rijeci sam se odlično snašao. Klub je sjajan, suigrači su mi prijatelji i ne žalim što sam otišao iz Italije. Možda se jednom vratim. U Italiji sam igrao u klubovima koji samo nabijaju loptu prema naprijed, naš trener teži igri i to je odlično. Sviđa mi se i način života ovdje, sve je super”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.