Akcija "21 kolica za sport" ide dalje...

AKCIJA “21 KOLICA ZA SPORT” NASTAVLJA SE I U MEĐIMURJU

AKCIJA “21 KOLICA ZA SPORT” NASTAVLJA SE I U MEĐIMURJU

Hrvatska reprezentacija u Akciji "21 kolica za sport" dodijelit će kolica mladom stolnotenisaču Nini Baši

Zakoračili smo u mjesec u kojem sve više trenutaka i vremena posvećujemo osobama do kojih nam je stalo i koje našim životima daju smisao i čine ga ljepšim. U ovo vrijeme zajedništva pokušavamo pomagati ljudi kojima je naša pomoć doista potrebna. Hrvatska reprezentacija u suradnji s Bauerfeindom, ponosnim partnerom Akcije “21 kolica za sport” i u vrijeme Adventa odlučila je nastaviti uveseljavati perspektivne mlade sportaše s invaliditetom. Nakon predaje invalidskih kolica mladom 23-godišnjem plivaču Tomiju Brajši u Zagrebu, nova kolica dobiti će i mladi međimurski stolnotenisač Nino Baša.

Nino Baša dobio je priznanje Hrvatskog paraolimpijskog odbora za mladog i perspektivnog sportaša, te se sa Svjetskih sportskih igara mladih s invaliditetom od 14 do 23  godine vratio s tri medalje.

U cjelokupnu akciju uključili su se i Međimurska županija, Grad Čakovec, te turističke zajednice Međimurske županije i grada Čakovca, koji organizacijom humanitarnog koncerta ” Thes i prijatelji- Fala ti Međimurje” planiraju ponovo okupiti neke od članova stare postave iznimno popularnih “Demona” te izvesti  hitove kojim će se podsjetiti na dobra stara vremena. Naime, uz organizaciju ovog koncerta čiji je jedan od povoda i uručivanje plakete legendi hrvatske scene poznatom međimurskom kompozitoru, pjevaču i skladatelju Željku  Thesu na inicijativu Udruge Hrvatska reprezentacija i u sklopu programa “I Ti to možeš” prikupljat će se dobrovoljne donacije za nabavku novih kolica mladim i perspektivnim sportašima s invaliditetom.

„Drago mi je što smo upravo u ovo vrijeme i za ovu prigodu uspjeli okupiti sjajnu ekipu koja će organizirati koncert za pamćenje. Cilj je ovakvih manifestacija da ljude podsjetimo koliko nam je malo dovoljno za sreću, te da trunka ljubavi, suosjećanja i solidarnosti može učiniti svu razliku na ovom svijetu kako bi nam život svima bio puno ljepši“ , napomenuo je zamjenik župana Zoran Vidović.

Besplatni koncert održat će se 7. prosinca 2016. godine u čakovečkom centru  za kulturu Međimurje. Ulaznice će se moći preuzeti od ponedjeljka, 05.prosinca 2016. godine u zgradi Međimurske županije, Gradskoj kavani Čakovec, te na blagajni Centra za kulturu Čakovec, a dobrovoljnim prilozima građana prikupljat će se sredstva za nabavku novih kolica za što će biti otvoren i poseban račun.

Najavi koncerta i akciji pridružio se i nekadašnji glavni vokal “Demona” Zoran Grujić Glaž koji je pozvao sve ljude velikog srca da dođu i zajedno zapjevaju na koncertu i podrže ovu hvalevrijednu inicijativu kojom se pomaže perspektivnim  mladim sportašima s invaliditetom u svakoj od hrvatskih županija.

„Vrijeme je solidarnosti, mira i zajedništva, stoga ovim putem pozivamo Međimurke, Međimurce, ali i sve ljude velikog srca da nam se pridruže na ovom koncertu, uživaju u vječnim hitovima, te pritom naprave dobro djelo.“ – rekao je zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.