Allardyce vjeruje da će Rooney produljiti karijeru

Allardyce vjeruje da će Rooney produljiti karijeru

Allardyce misli da će Rooney i dalje biti ključan za igru Evertona.

Evertonov menadžer Sam Allardyce uvjeren je da će u budućnosti Wayne Rooney nastaviti imati važniju ulogu u igri Evertona i da će produljiti karijeru nakon što je slavni napadač svom matičnom klubu omogućio da se popne u prvu polovicu ljestvice Premiershipa.

Rooney je igrao dobro otkada je Ronalda Koemana na poziciji menadžera kluba zamijenio Allardyce. Zabio je šest golova, a Everton je zabilježio četiri pobjede i jedan remi što ukazuje na to koliko je Rooney važan za Everton. 32-godišnjak bio je zamijenjen u svakoj od tih utakmica budući da ga Allardyce nastoji održati svježim za božićni period utakmica.

Pokazalo se kako je prelazak prošlog ljeta iz Manchester Uniteda za Rooneyja bio pun pogodak u što je uvjeren i Allardyce: “Mislim da je prijelaz i termin prelaska savršen za Everton i njega i on to sada pokazuje… Imao je dugu karijeru ali ima tek 32 godine te nije u sredini tridesetih”, kazao je Allardyce.

Rooney je ove sezone zabio deset golova što mu je najuspješnija pucačka sezona još od sezone 2014-15 kada je bio u Unitedu i zabio 12 golova. Rooney je potpisao dvogodišnji ugovor s mogućnošću produženja na treću sezonu i Allardyce očekuje da će on i dalje biti važan za klub i u ulozi podržavatelja jer se očekuje da tijekom prijelaznog roka Everton dovede još jednog napadača.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.