Ana Lelas za portal HR: Jedino same sebi možemo zakomplicirati situaciju u kvalifikacijama

Ana Lelas za portal HR: Jedino same sebi možemo zakomplicirati situaciju u kvalifikacijama

- Nadam se da ćemo ostvariti sve četiri pobjede i tako otkloniti sve eventualne kombinacije oko prolaska, objašnjava Lelas

Hrvatske košarkašice zasad prema planu odrađuju kvalifikacije za EP 2015. godine u Mađarskoj i Rumunjskoj. Nakon slavlja u Bugarskoj u Slavonskom su Brodu nadvisile selekciju Izraela za nove važne bodove u lovu na još jedno veliko natjecanje. Pobjeda je izborena teže od očekivanog, no, pamte se bodovi čega je svjesna i jedna od najiskusnijih u hrvatskim redovima Ana Lelas:

– Mislim da se nismo pokazale u najboljem svijetlu. Smatram da smo bolja ekipa od Izraela, ali posao taktički nismo odradili na najbolji način. Dopustili smo im dosta laganih poena. No, na kraju smo se skupile i izvukle pobjedu što je i najbitnije, objašnjava jedna od najvažnijih karika u hrvatskim redovima.

Hrvatska je odradila pola posla. Izabranice Braslava Turića u nastavku kvalifikacija očekuju domaćinstvo s Bugarskom i gostovanje u Izraelu. Europsku smotru osigurat će najbolja reprezentacija skupine.

– Nadam se da nećemo ovisiti o koš razlici, budući da smo obje pobjede ostvarile s malom razlikom. Nadam se da ćemo ostvariti sve četiri pobjede i tako otkloniti sve eventualne kombinacije oko prolaska, dodaje Lelas.

Nakon Izraela hrvatske su se košarkašice okrenule dvoboju s Bugarskom koju će 18. lipnja ugostiti također u Slavonskom Brodu.

– Bugarska nas je poprilično iznenadila u prvom dvoboju. Pogotovo u taktičkom dijelu. Nismo očekivale da će njihova vanjska linija odigrati tako agresivno i šuterski kvalitetno. No, sada smo toga svjesne i znamo što možemo očekivati od drugog međusobnog dvoboja. Prilagodit ćemo se tome.  Najvažnije je da popravimo malo našu igru i smatram da u tom slučaju pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Mislim da jedino same sebi možemo zakomplicirati situaciju. Kvalitetnija smo reprezentacija.

Sve je izglednije kako će posljednji dvoboj u Izraelu najvjerojatnije odlučivati o pobjedniku skupine.

– Da, vjerojatno. Šteta zbog male koš razlike, no mislim da ih možemo dobiti i u gostima. Poprilično smo loše igrale. Mislim da možemo samo bolje. Znale smo odakle prijeti najveća opasnost, no nismo to na najbolji način uspjele iskontrolirati.

Splićanka je ove sezone nakon deset godina nastupanja u Francuskoj promjenila sredinu. Nova destinacija je Turska gdje nastupa u redovima Mersina. Da li se i sljedeće sezone vidi u Turskoj?

– S obzirom da sam promijenila ligu i zemlju nakon 10 godina, mislim da mi je Turska bila pravo osvježenje, nešto novo i nepoznato. Što se tiče sljedeće sezone, ja bih se voljela vratiti u Tursku. Trenutno imam neke opcije, ali još ništa nije na papiru tako da ni ne volim pričati o tome dok se ne izrealizira. Ali, ja se nadam da će Turska opet biti moja destinacija, zaključuje Lelas.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.