Ana Šimić, Andrea Ivančević, Ivana Lončarek i Sven Cepuš ostvarili norme za dvoransko EP

Ana Šimić, Andrea Ivančević, Ivana Lončarek i Sven Cepuš ostvarili norme za dvoransko EP

Ivančević i Lončarek su ostvarile pobjede na mitinzima.

Uspješne nastupe imali su naši atletičari na raznim dvoranskim natjecanjima. Na tradicionalnom skakačkom mitingu u Češkoj u Hustopeču, Ana Šimić otvorila je uspješno dvoransku sezonu preskočivši 1,91 m što je ujedno i ostvarena norma za predstojeće Europsko prvenstvo u dvorani u ožujku u Glasgowu (norma je 1,90 m). Bilo je to izuzetno jako natjecanje u kojem je Ana s ovim rezultatom bila osma, a pobijedila je Ukrajinka Kateryna Tabashnyk s preskočenih 1,99 m.

Na dvoranskom mitingu u Beču, Ivana Lončarek je pobijedila na 60 m prepone sa 8,28, ali je u kvalifikacijama istrčala normu za Glasgow pobijedivši sa 8,23 (norma je 8,24).

U Lubbocku (Texas), Sven Cepuš je u prvoj ovogodišnjoj utrci na 800 m istrčao novi mlađe seniorski dvoranski rekord Hrvatske na 800 m sa 1:49,00 osvojivši pri tom sedmo mjesto. S ovim rezultatom Sven je također ostvario normu za Glasgow (norma je 1:49,20).

I Andrea Ivančević se pridružila onima koji su ostvarili normu za nastup na Europskom prvenstvu u dvorani u Glasgowu. Andrea je na jakom dvoranskom mitingu u Parizu pred 7500 gledatelja pobijedila na 60 m prepone s 8,07 (u kvalifikacijama je trčala 8,15) i tako uspješno otvorila ovu dvoransku sezonu. Druga je bila Mađarica Luca Kozak s istim rezultatom, dok je trećeplasirana Amerikanka Evonne Britton trčala 8,10. To je ujedno Andrein najbolji start u dvoransku sezonu ikada.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.