Ana Znaor za HR: “Željela sam ovo zlato više od ičega”

Ana Znaor za HR: “Željela sam ovo zlato više od ičega”

Ana Znaor u razgovoru za Portal HR o velikom uspjehu na SP u Dublinu...

Hrvatska kickboksačica Ana Znaor još je jednom potvrdila da joj trenutačno nema premca u light contactu (do 70 kilograma). Članica kickboxing kluba Sušak u Dublinu je na Svjetskom prvenstvu seniora deklasirala konkurenciju i okitila se ukupno šestom titulom najbolje na svijetu, a ekskluzivno za portal Hrvatska reprezentacija govori o putu kojim je morala proći kako bi¸ oko vrata ovjesila ‘po tko zna koju’ medalju najjačeg sjaja.

Na turniru u Irskoj branila je Ana zlato osvojeno u turskoj Antalyji 2013. godine. “Kao aktualna svjetska prvakinja bila sam nositeljica skupine te samim time i slobodna u prvom kolu, čekajući bolju iz okršaja Čehinje i Turkinje. Pobijedila je na koncu Veronika Kohutova, što je bilo i očekivano jer je svjetska i europska prvakinja u disciplini kick light. Mislila sam da će borba biti teža, ali već sam nakon prve runde uvjerljivo bodovno vodila. Do kraja sam nastavila istim tempom, a pobjedu ostvarila jednoglasnom sudačkom odlukom, 3:0”, prepričava nam uspješna sportašica.

U polufinalu ju je čekala Slovenka Urša Terdin. “Uršu sam već dvaput pobjeđivala, pa se oko tog meča nisam previše opterećivala. Borba je ponovno završila jednoglasnom sudačkom odlukom, premda suci nisu bodovali sve moje udarce. Najteže je bilo u finalu, gdje me čekala domaća Lauren Bradshaw, koja je prije samo dva mjeseca još uvijek bila juniorka, a ujedno je i aktualna svjetska i europska juniorska prvakinja u light contactu.”

“Sama borba bila je jako napeta i teška; na kraju prve runde sam vodila, u drugoj rundi je Irkinja preokrenula rezultat u svoju korist, no uspjela sam vratiti prednost pred sam kraj. U trećoj rundi odlučila sam samo dignuti nogu i izvoditi udarce bez spuštanja, kako mi se ne bi mogla približiti. Znala sam da će mi ‘uletjeti’ ako ju spustim, što bi značilo izgubljen meč. Ona se vjerojatno toga uplašila, tako da čitavu rundu nije uspjela doći do mene. Pobijedila sam na kraju s 2:1”, govori 26-godišnjakinja za HR.

Šesto svjetsko zlato dokaz je kako trenutačno zaista nema konkurencije. Uspjeh koji zavređuje pažnju i mnogo više od tek nekoliko redaka na marginama dnevnih tiskovina. “Presretna sam što sam po šesti put u karijeri postala svjetska prvakinja. Finale je bilo teško, ali zaslužila sam zlato. Bila sam u odličnoj formi, svaki dan sam trenirala, odrađivala teretanu i sparinge, a preko ljeta smo treninge i pojačali na dva dnevno. Željela sam ovo više od ičega”, ističe. “Bilo je stresno i psihički naporno, ali uspjela sam ponajprije zahvaljući iskustvu, tehnici, htijenju i dobrim savjetima trenera i oca Predraga, kao i Branka Fibingera”, zaključila je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.