Andrej Plenković o HNS-u: “Ne mislim da je situacija osobito zdrava”

Andrej Plenković o HNS-u: “Ne mislim da je situacija osobito zdrava”

Hrvatski premijer Andrej Plenković iznio je svoje stajalište o HNS-u.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, iznio je svoja stajališta po pitanju poduzetih mjera u hrvatskom sportu te se osvrnuo na izbore za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, a koji su na rasporedu u petak 22. prosinca.

“Vlada je u svoja dva proračuna povećala izdvajanja za sport. Smatramo kako je sport važan za cjelokupni kolektiv. Državna tajnica Janica Kostelić donijela je odluku da se za vrhunske sportaše nagrade povećaju za sto posto. Želimo depolitizirati sport i predati ga sportašima”, izjavio je hrvatski premijer.

Potom je Plenković iznio svoje mišljenje o HNS-u.

“U skladu je sa zakonom, ali je začahuren kada je riječ o mogućnostima kandidature. Ne mislim da je situacija osobito zdrava jer se pokazalo da je bilo i drugih kandidata koji su pokazali interes. Vjerujem da će se Hrvatski nogometni savez morati prozračiti u razdoblju koje je pred nama”.

Za kraj je Plenkoviću postavljeno pitanje što Sportska inspekcija Središnjeg državnog ureda za sport pretražuje u uredima Hrvatskog nogometnog saveza.

“To je posao koji radi Državni ured. To nije posao u koji je involviran predsjednik Vlade. Inspekcija radi svoj posao. Provjerava zakonitost i regulativnost”, prenijeli su riječi Plenkovića s N1 nacionalne televizije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.