Ante Čačić smijenjen – Hrvatska će u Ukrajinu s novim izbornikom

Ante Čačić smijenjen – Hrvatska će u Ukrajinu s novim izbornikom

Nakon velikog kiksa koji bi Hrvatsku mogao stajati odlaska na Svjetsko prvenstvo nekoliko sati nakon završetka utakmice odlučeno je da Ante Čačić neće voditi našu reprezentaciju u Kijevu.

Sinoćnjim remijem s Finskom (1:1) odlazak na Svjetsko prvenstvo postao je upitan. Na izvanrednom sastanku Hrvatskog nogometnog saveza Ante Čačić je definitivno prekrižen i Hrvatska je u potrazi za novim izbornikom koji bi mogao spasiti situaciju. I prije same utakmice očekivao se ovakav ishod u slučaju nezadovoljavajućeg rezultata.

U 11 sati započeo je trening na Rujevici, a spominjalo se da će ga voditi dosadašnji Čačićevi pomoćnici – Joe Šimunić i Ante Miše. Trening je trebao biti otvoren za javnost, no ipak je odlučeno drugačije. Također, otkazano je i obraćanje dvojice igrača javnosti.

Hrvatska nogometna reprezentacija danas leti za Kijev, a s njima bi trebao biti i novi izbornik čije bi ime do podneva trebalo biti poznato. Ako HNS ne uspije naći zamjenu za Čačića, Hrvatsku će u posljednjoj utakmici kvalifikacija voditi Miše ili Šimunić, a u tom slučaju bi najveći autoritet zapravo imao Luka Modrić.

Modiću će stoti nastup za reprezentaciju ostati u gorkom sjećanju jer ni pobjedom u Ukrajini nije nam zajamčen plasman na Svjetsko prvenstvo. Dejan Lovren priključit će se Vatrenima, no otpao je Brozović. Upitan je i Mandžukić koji je osjećao bolove i prije početka dvoboja protiv Finske.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.