Anzulović nakon novog debakla: “Ne bojim se otkaza”

Anzulović nakon novog debakla: “Ne bojim se otkaza”

Hrvatska još igra protiv Mađarske u ponedjeljak, 25. veljače.

Hrvatski košarkaši su porazom od Poljske (69-77) ostali bez ‘posljednjeg vlaka’ za nadolazeći SP u Kini. Izbornik je porazom razočaran, ali smatra kako su napravili sve što su mogli u ovakvoj situaciji.

“Ne pribojavam se za svoju poziciju, došao sam tu pomoći. Ni u jednom trenutku nisam jamčio SP, dajem maksimum svog znanja u svakom trenutku, a ljudi na vrhu Saveza odlučuju je li to dovoljno”, rekao je izbornik Anzulović nakon poraza Hrvatske protiv Poljske u Varaždinu.

Borbeni košarkaši odigrali su maestralnu prvu četvrtinu i solidnu drugu, ali nakon toga greške su se počele nizati i vodstvo se istopilo.

“Čestitam Poljskoj, bili su bolja momčad u 40 minuta na terenu. Otvorili smo utakmicu jako dobro, ali nismo nastavili s tom igrom. U drugoj četvrtini smo se opet digli na +10, ali nismo zadržali prednost do poluvremena. Možemo biti zadovoljni s prvim dijelom, ali nastavak je bio problem. Nismo imali dovoljno odgovornosti u nekim obrambenim zadacima, nismo zaustavljali poljske napade, posebno u zadnjoj četvrtini” – rekao je izbornik i dodao:

“Izgledali smo kao da smo izgubili snagu, a definitivno smo izgubili kontrolu. Za pobjedu nad Poljacima trebalo je 40 minuta odlične igre, ne samo poluvrijeme. Težak je ovo trenutak jer smo ostali bez SP-a, ali moramo biti svjesni situacije u kojoj jesmo jer vjerojatno nismo ni zaslužili biti na SP-u. Ovaj Savez mora znati koji je sljedeći potez. Znamo da kroz ove kvalifikacije bez šest najboljih igrača teško možemo parirati ovakvim selekcijama. Nemamo kontinuitet, moramo imati opciju B jer potencijala imamo, a on ništa ne znači ako ga ne pretvorimo u dobit. Moramo se vratiti u dvorane da bi mogli pratiti trendove vrhunske košarke” – završio je Anzulović.

Hrvatska još mora odigrati jednu utakmicu u ovim kvalifikacijama, a to je ona u gostima protiv Mađarske, koju će odigrati 25. veljače.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.