Anzulović objavio popis za kvalifikacijske oglede s Poljskom i Mađarskom

Anzulović objavio popis za kvalifikacijske oglede s Poljskom i Mađarskom

Roko Prkačin nalazi se na popisu izbornika.

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović objavio je imena 24 kandidata na koje će računati za posljednje kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo.

Na popisu se nalaze: ABIĆ  Luka, BILAN  Miro, BILINOVAC  Josip, BOŠNJAK  Domagoj, BOŽIĆ  Luka, JUNAKOVIĆ  Martin, KALAJŽIĆ  Mate, KATIĆ  Toni, KRUŠLIN  Filip, LJUBIČIĆ  Krešimir, MARČINKOVIĆ  Pavle, MUSTAPIĆ  Jakov, NAKIĆ  Toni, PERIĆ  Hrvoje, PERKOVIĆ  Toni, PLANINIĆ  Darko, PRKAČIN  Roko, RAMLJAK  Ivan, ROGIĆ  Roko, ŠAMANIĆ  Luka, ULJAREVIĆ  Karlo, VUKOVIĆ  Domagoj, ŽGANEC  Karlo, ZUBČIĆ  Tomislav.

Prva se utakmica igra već 22. veljače u Varaždinu protiv reprezentacije Poljske, a 25. veljače je na rasporedu utakmica u Szombathelyju protiv Mađarske.

Izbornik Anzulović odmah je i objasnio razloge zbog kojih nije mogao suziti popis: „U ovom trenutku ne mogu zbog povreda igrača objaviti kraći popis. Imamo tri, četiri upitnika nad značajnim igračima na koje smo računali i koji su participirali u prethodnim kvalifikacijama. Osim toga, u većini europskih zemalja se u ovo vrijeme i odigravaju završnice kup natjecanja te ćemo nakon toga vidjeti tko će biti spreman, koliko će participirati i može li se odazvati pozivu za reprezentaciju.

U ovom trenutku, igrači koji su upitni za reprezentaciju su Tomislav Zubčić, Ivan Ramljak i Pavle Marčinković. Kapetan iz prošlog ciklusa kvalifikacija Marin Rozić zamolio je da ga se oslobodi obveza u reprezentaciji iz obiteljskih razloga.

Toni Nakić i Roko Prkačin, srebrni i zlatni mlađi reprezentativci iz U20 i U16 reprezentacije novi su na seniorskom popisu kandidata. U vezi s njihovim uvrštavanjem, izbornik je rekao:

“To je vizija koju mi u Savezu imamo za budućnost hrvatske košarke i sigurno je da im ovo može biti stimulans da budu još bolji.”

U vezi predstojećih utakmica izbornik je rekao:

“Mi poznajemo svoje protivnike i moramo vjerovati u ono što mi možemo, pokušati se nametnuti na parketu. Mi u bilo kojem sastavu, bez NBA igrača koji su ipak okosnica naše kvalitete, ni u jednoj utakmici ne možemo biti sigurni da smo favoriti. Koliko ćemo napora uložiti na parketu, toliko će nam se rezultatski i vratiti, ali sigurno je da bi dobili Mađarsku u Mađarskoj moramo biti na gornjoj granici mogućnosti ekipe.”

“Kod kuće igramo protiv Poljske, protiv reprezentacije koju dobro poznajem, s obzirom na to da sam radio dvije godine u Poljskoj.  No, ne želim govoriti o poljskoj reprezentaciji, naša je obaveza da budemo što bolji. Kada igramo kod kuće, taj impuls mora biti još izraženiji i da damo sve na parketu što će nas odvesti to pozitivnog rezultata. Pozivam publiku da dođu u Varaždin (22. veljače u 18:00) i da podrže reprezentaciju.”

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.