AO: Čilić još jednom pobjedio sam sebe

AO: Čilić još jednom pobjedio sam sebe

Četiri sata trajao je meč između Čilića i Bautiste.

Marin Čilić poražen je u osmini finala Australian Opena od španjolskog predstavnika Roberta Bautiste-Aguta. Bautista je slavio nakon pet setova i četiri sata igre.

Marin Čilić – Roberto Bautista-Agut 7:6 3:6 2:6 6:4 4:6

Čilić je možemo reći još jednom sam sebe izbacio s turnira. Nakon dobivenog prvog seta u tie breaku, Španjolac je dobio sljedeća dva seta, no Marin se uspio vratiti i odvesti meč u peti set.

Kada se lomio rezultat kod rezultata 4:4, Čilić je odigrao jako loše. Napravio je dvostruku pogrešku i dvije neprisiljene pogreške i pružio Bautisti dvije break lopte. Uspio ih je spasiti i kad je imao prednost pravi još jednu duplu na servisu, a potom novom neprisiljenom greškom daje još jednu šansu Bautisti koju ovaj objeručke prihvaća. Bautista je servirao za meč, a Čilić mu je opet poklonio dva poena nepotrebnim ispucavanjem loptice u aut i povratka više nije bilo.

Marin je uz 65 winnera imao nevjerojatne 73 neprisiljene pogreške uz šest dvostrukih. Kada se odlučivao meč u petom setu, prvi servis mu je bio na skromnih 50%, dok je Bautista imao fantastičnih 75%.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.