AO: Čilić nastavio pobjednički niz Hrvata u Melbourneu

AO: Čilić nastavio pobjednički niz Hrvata u Melbourneu

Protivnik u drugom kolu biti će mu Amerikanac McDonald.

Nakon nešto više od dva sata igre, Marin Čilić pobjedio je u tri seta australskog Hrvata, Bernarda Tomica i pridružio se Petri Martić i Donni Vekić u drugom kolu Australian Opena.

Marin Čilić – Bernard Tomic 6:2 6:4 7:6

Marin je zaigrao posljednji meč dana u Margaret Court Areni, a nakon početnog ispitivanja snaga, kod 2:2 dolazi do četiri gema u nizu i osvajanja prvog seta. Tomic je kod oba breaka spasio čak tri lopte za obrat.

U drugom setu je Australac u dva navrata imao šansu za oduzimanje servisa Marinu, no Čilić se uspio izvući, a u samoj završnici seta koristi poklonjene pogreške od Tomica i dolazi do velikih 2:0.

Tomic se u trećem setu mučio na servi, u dva navrata je spašavao break lopte, treći puta nije uspio, ali kod Čilićevog vodstva 5:3 i servisa vraća se u meč i odvodi set u tie break. Oba tenisača izgubili su prvi poen na servisu, Čilić je osvojio još jedan poen na Tomicevom početnom udarcu i odjurio na nedostižnih 6:3 .

Marin je ispalio 24 asa uz 68% ubačenog provog servisa, a uz 56 winnera napravio je 24 neprisiljene pogreške. Dominaciju je pokazao sa osvojenih 110 poena, naspram 87 Tomicevih.

U drugom kolu igrati će protiv Amerikanca Mackenzieja McDonalda koji je s 3:1 u setovima iznenadio Rusa Andreja Rubleva.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.