AO: Ćorić na sjajan način koristi dobar ždrijeb

AO: Ćorić na sjajan način koristi dobar ždrijeb

Borna je bio savršen na break loptama, iskoristio je sve četiri šanse.

Hrvatski tenisač Borna Ćorić probio se u treće kolo Australian Opena. Nakon što je prvi puta prošao prvo kolo protiv Stevea Darcisa bez izgubljenog seta, upisao je glatku pobjedu 3:0 i protiv Mađara Martona Fucsovicsa.

Borna Ćorić – Marton Fucsovics 6:4 6:3 6:4

Fucsovics je prvi došao do breaka za vodstvo 3:2, ali Borna već u sljedećem gemu nadoknađuje zaostatak, a kod vodstva 5:4 koristi šansu i dolazi do seta. Zanimljivo da su oba tenisača iskoristili jedine break prilike.

Na otvaranju drugog seta, Ćorić je uspio spasiti jednu break priliku, a potom nastavio 100% niz na break šansi. Do kraja seta je sigurno držao prednost i poveo 2:0.

Kod 1:1 u trećem setu, naš Borna još jednom iz prvog pokušaja dolazi do obrata, bio je uvjerljiv do samog kraja, kada najprije nije uspio 40:15 pretvoriti u pobjedu, pa je morao spašavati tri break prilike, a konačno je četvrtu meč loptu pretvorio u pobjedu.

Borna je uz 13 aseva imao pet dvostrukih pogreški, a prvi servis bio je na samo 55%. Imao je 30 winnera i 33 neprisiljene pogreške, a fantastično je odradio break lopte gdje je bio savršen sa 4/4.

U trećem kolu igrati će najvjerojatnije protiv srpskog tenisača Filipa Krajnovića koji je bio bolji od Ukrajinca Evgenija Donskoya sa 6:4 7:6 7:6.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.