AO: Dodig i Mektić nastavili pobjednički niz hrvatskih tenisača

AO: Dodig i Mektić nastavili pobjednički niz hrvatskih tenisača

Dodig i Mektić igrati će jedan protiv drugoga u drugom kolu.

Hrvatski tenisači na sjajan su način otvorili Australian Open i dosad su svi koji su nastupili prošli prvo kolo. Iznimka nisu bili niti Ivan Dodig i Nikola Mektić koji su sa svojim partnerima prošli prve prepreke.

Dodig i Francuz Edouard Roger-Vasselin bili su bolji sa 6:2 7:6 od domaćih predstavnika Nicka Kyrgiosa i Matta Reida. Rano početno vodstvo potvrdili su Dodig i Roger-Vasselin krajem seta novim breakom, dok u drugom setu nije bilo prilika za obrat, pa se otišlo u tie break. Nakon gubitka prvog servisa, Dodig i Roger su nanizali pet poena u nizu i sigurno odjurili do pobjede.

U drugom kolu će igrati protiv našeg drugog tenisača Nikole Mektića koji je u paru sa Kevinom Krawietzom bio bolji od Amerikanca Nicholasa Monroea i Indijca Jeevana Nedunchezhiyana sa 4:6 7:6 7:5.

Indijsko-američka kombinacija je načinila break kod 5:4 za osvajanje seta, potom u drugom setu nadokdanila break zaostatka i propustila meč loptu kod vodstva 6:5. U tie breaku nadoknadili su zaostatak 5:1 i došli do nove meč lopte, no ni nju nisu iskoristili. U decideru su Mektić i Krawietz uoči novog tie breaka uspjeli iskoristiti treću meč loptu i upisati pobjedu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.