AO: Donna Vekić u dva seta ispratila s turnira Kristinu Mladenovic

AO: Donna Vekić u dva seta ispratila s turnira Kristinu Mladenovic

Vekić je imala problema sa drugim servisom i skupila je šest duplih pogreški.

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica, Donna Vekić nije imala previše problema u prvom kolu Australian Opena, i sa 6:2 6:4 je ispratila s turnira Francuskinju Kristinu Mladenovic.

Donna je već u prvom gemu imala tri vezane break lopte, Mladenovic ih je sve spasila, ali četvrtu nije uspjela. Vekić je nakon osvojenog gema na svome servisu još jednom breaknula i stvorila si zalihu 4:0. Nakon izgubljenog servisa , Vekić je i treći puta oduzela servis Francuskinji, a onda bez izgubljenog poena osvojila gem za set.

Nakon vodstva Mladenovic 1:0 u drugom setu, Donna uzima četiri gema u nizu, zatim gubi svoj servis, no još uvijek ima prednost. Vekić je kod 5:4 servirala za meč, Francuskinja je prve dvije meč lopte spasila, zatim je propustila break priliku koja bi je potpuno vratila u meč i nakon toga Vekić koristi četvrtu meč loptu.

Donna je odigrala odličan meč, jedini minus joj je šest dvostrukih pogreški koje je donekle anulirala sa četiri asa. Prvi servis je bio na solidnih 61%, osvojila je 17 winnera i imala 20 neprisiljenih pogreški, ali dobar dio je zbog servis greški.

Vekić će u drugom kolu igrati protiv pobjednice meča između kvalifikantice Paule Badose i igračice s pozivnicom Kimberly Birrell.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.