AO: Karlović nakon četiri tie breaka u drugom kolu

AO: Karlović nakon četiri tie breaka u drugom kolu

Karlović je ukupno osvojio 152 poena, a Hurkacz 151.

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo Australian Opena nakon više od tri sata igre protiv Poljaka Huberta Hurkacza.

Ivo Karlović – Hubert Hurkacz 6:7 7:6 7:6 7:6

Nakon što su prvi set oba tenisača bili uvjerljivi na svome servisu, u tie breaku je Hurkacz došao do prednosti 4:1, uspio se Ivo vratiti, ali je na 5:5 izgubio servis i Hurkacz je iskoristio priliku. Jedina prilika u drugom setu za break došla je Poljaku kod rezultata 5:5, Karlović ju je spasio, a potom savršeno odigrao tie break na svome servisu, što mu je bilo uz jedan mini break sasvim dovoljno.

U trećem setu Hurkacz je oduzeo servis Karloviću za vodstvo 5:3, ali je propustio servis za set i Ivo se vratio u igru. U 13. igri je Karlović još jednom bio savršen, otišao je na 5:2, a kasnije još jednim mini breakom došao do seta. U četvrtom setu je doktor opet spašavao break lopte kod rezultata 5:5, u tie breaku je izgubio već prvu servu, no nadoknadio je zaostatak od 3:0 i došao do pobjede.

39 asova opalio je Ivo, imao je čak 78 winnera i velikih 49 neprisiljenih pogreški.

U sljedećem kolu Karlović će igrati Japanca Keija Nishikorija koji je imao velikih problema protiv Kamila Majchrzaka. Nishikori je nadoknadio zaostatak od 2:0 u setovima, a Poljak mu je u decideru predao meč.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.