AO: Nakon četiri sata borbe i pet setova, Karlović izgubio od Nishikorija

AO: Nakon četiri sata borbe i pet setova, Karlović izgubio od Nishikorija

59 aseva i čak 89 winnera imao je Ivo Karlović.

Ivu Karlovića nije pomazila 13. igra u drugom kolu Australian Opena. Nakon što je u prvom kolu pobijedio Huberta Hurkacza dobivši tri od četiri tie breaka, protiv Japanca Keija Niskikorija nije uspio dobiti niti jedan tie break od dva odigrana i na kraju je poražen 6:3 7:6 5:7 5:7 7:6.

Ivo je bio poprilično siguran na svome servisu do 4:3 kada je Nishikori došao do ogromnih 0:40, doktor je uspio spasiti dvije break lopte, ali treću Japanac koristi i dolazi do seta. U drugom setu igrao se tie break, Ivo je imao u dva navrata mini break, ali oba je ekspresno izgubio, a na kraju je Kei iskoristio svoju prvu prednost i poveo s velikih 2:0 u setovima.

Svoju prvu break priliku, Karlović je iskoristio u trećem setu. Uoči tie breaka, kod 5:5 stvorio je zalihu od 0:40 na Nishikorijevom servisu, a već prvu šansu je iskoristio. U četvrtom setu je kod 4:3 za Japanca, Ivo spašavao dvije break lopte koje bi omogućile protivniku servis za meč, a potom ponovio treći set kada je kod 5:5 došao do 0:40 i već na prvoj prilici došao do breaka, kasnije i seta.

Imao je Ivo u posljednjem petom setu na rezultatu 5:4 još jednom 0:40, sve je mirisalo kao na prethodna dva seta, ali Nishikori osvaja pet poena u nizu i izlazi iz vrlo teške situacije. U tie breaku Nishikori dolazi do velikih 6:3, Karlović sa dva svoja i dva protivnikova poena okreće na 7:6, a onda netipično za njega gubi oba svoja servisa što je Nishikori objeručke prihvatio i došao do pobjede.

Karlović je susret završio sa 59 as servisa, tri dvostruke pogreške i nevjerojatnih 89 winnera, ali i 43 neprisiljene pogreške.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.