AO: Španjolski veteran namučio Čilića

AO: Španjolski veteran namučio Čilića

Meč između Čilića i Verdasca završio je jedan sat iza ponoći po australskom vremenu.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić proveo je više od četiri sata na Margaret Court terenu, no uspio se plasirati u osminu finala Australian Opena. Čilić je nadoknadio zaostatak od 2:0 u setovima protiv Španjolca Fernanda Verdasca.

Marin Čilić – Fernando Verdasco 4:6 3:6 6:1 7:6 6:3

Čilić je odlično počeo meč, već u prvom gemu je oduzeo servis španjolskom veteranu, ali Verdasco mu je već u sljedećem gemu uzvratio istom mjerom. Kod 3:3 je Čilić imao 0:40 koje nije uspio iskoristiti, a na svome servisu kod 5:4 za Verdasca ne koristi tri gem lopte, a Verdasco objeručke prihvaća prvu ponuđenu break loptu.

Verdasco je drugi set odigrao savršeno na svome servisu, nije priuštio Marinu priliku da dođe do obrata, a on je dvije vezane kod vodstva 3:2 pretvorio u break i otišao na velkih 2:0 u setovima.

Marin je morao preuzeti više rizika, imao je u trećem setu odmah na prvom Fernandovom servisu 0:40 , zatim još jednu break priliku koju nije iskoristio, ali je to naplatio uzevši pet gemova u nizu za 6:1.

U četvrtom setu su oba tenisača savršeno odigrala na svom početnom udarcu, Verdasco je u tie breaku prvi došao do prednosti, ali Marin ju je anulirao vrlo brzo. Kod 6:5 za Marina i set lopte, vrh mreže spašava Verdasca koji dolazi do meč lopte, ali Čilić sjajnim servisom spašava meč, a onda promašuje udarac i poklanja Španjolcu meč loptu na njegov servis. Verdasco radi dvostruku pogrešku u najbitnijem trenutku, Čilić pogađa vrhunski bekend i osvaja još jedan poen na svom servisu za izjednačenje.

Marin je nakon osvojenog prvog gema nadoknadio 40:0 i pritisnuo Verdasca, stvorio je tri break prilike, a treću i iskoristio. Marin je u sljedeća svoja dva servis gema izgubio samo poen, a kod vodstva 4:1 propustio je dvije prilike za break kojima bi dokrajčio Verdasca. I kad ga nije dokrajčio, zamalo ga je Marin vratio u meč. Verdasco je imao 0:40, ali Čilić je odigrao savršenih pet poena i više nije pružio Španjolcu šanse.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.