AO: Unatoč naizgled odličnom ždrijebu, samo je Čilić pobijedio svog protivnika u prvom kolu

AO: Unatoč naizgled odličnom ždrijebu, samo je Čilić pobijedio svog protivnika u prvom kolu

Ćorić i Martić još se nisu susreli sa svojim protivnicima.

Pet hrvatskih predstavnika nastupiti će u glavnom ždrijebu Australian Opena, troje u muškoj i dvoje u ženskoj konkurenciji. Iako je naizgled ždrijeb bio odličan za naše tenisače, međusobni omjeri ne govore tako.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u tri navrata je igrao protiv Bernarda Tomića. 2010. su se susreli u drugom kolu Australian Opena, a Marin je slavio nakon iscrpljujućih pet setova. Godinu dana kasnije sreli su se na još jednom Grand slamu, na US Openu, a Čilić je ostavio Tomića na samo tri osvojena gema. Posljednji meč 2015. godine u Montrealu pripao je Tomiću rezultatom 6:3 6:4.

Borna Ćorić i Steve Darcis nisu se još niti jednom sreli. S potencijalnim protivnicima u drugom kolu Ćorić ima dobar skor protiv Alberta Ramosa-Vinolasa vodi s 3:1, a protiv Martona Fucovicsa također nije igrao.

Ivo Karlović prošle godine je u Cincinnatiju igrao jedini susret protiv Huberta Hurkacza, a izgubio je nakon dva tie breaka.

Donna Vekić u dosadašnjoj karijeri se dva puta susrela protiv Kristine Mladenovic i oba susreta izgubila je 2014. godine. U kvalifikacijama Madrida, Mladenovic je slavila sa 7:5 6:0, a u osmini finala Bakua Vekić je osvojila prvi set 6:2, a potom izgubila sljedeća dva 6:3 6:0.

Petra Martić i Heather Watson nisu se još susretali, Marketu Vondrousovu prošle godine je pobijedila u Aucklandu i Indian Wellsu, a protiv Evgeniye Rodine ima pozitivnih 2:1.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.