Arapović u najboljoj petorici Svjetskog prvenstva

Arapović u najboljoj petorici Svjetskog prvenstva

Nakon što je vodio svoju hrvatsku reprezentaciju u porazu u finalu protiv SAD-a 71:79 kapetan Marko Arapović izabran je u najbolju momčad prvenstva.

Kapetan hrvatske reprezentacije do 19 godina Marko Arapović uvršten je u najbolju momčad Svjetskog prvenstva.

Uz Arapovića, najbolju petorku čine Turčin Furkan Korkmaz, Grk Tylera Dorsey i Amerikanci Harry Giles i Jalen Brunson, koji je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača prvenstva.

Hvala momcima koji su iz dana u dan ostavljali srce na terenu, hvala stručnom stožeru što je uvijek bio tu za nas. Kao kapetan najborbenije, najsrčanije, najbolje i najpoštenije ekipe u kojoj sam ikad igrao ne mogu biti više ponosan. Momci, vi ste moji heroji, hvala vam na ovom srebru zlatnog sjaja“, izjavio je 19-godišnji igrač Cedevite koji je na turniru prosječno postizao 15,1 poen uz 10,3 skoka i 3,9 asistencija. U finalnom porazu od Amerikanaca zabio je 16 poena uz 12 skokova, a zbog pet osobnih pogrešaka završio je utakmicu u četvrtoj četvrtini.

Blizu izbora u najbolju petorku bio je i naš centar Ivica Zubac koji je, koji je tijekom turnira prosječno postizao 17,6 poena, uz vrlo visok postotak šuta, te 7,9 skokova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.