Argentinske legende: “Bez Messija smo ništa, a Sampaoli mora opravdati svoju poziciju“

Argentinske legende: “Bez Messija smo ništa, a Sampaoli mora opravdati svoju poziciju“

Trenerski velikani iznijeli su svoje nezadovoljstvo igrom Argentine.

Nakon visokog, 6:1 poraza protiv Španjolske, Lionel Messi morao je spašavati situaciju u svlačionici Argentine te primirivati igrače svojim govorom vođe, a upravo njegov izostanak u toj utakmici mnogi su iskoristili da ponovno istaknu kako je Argentina bez njega zapravo prosječna reprezentacija.

A među kritičarima su se našli i legendarni izbornici Gaučosa Cesar Luis Menotti, koji je s Albicelesteom osvojio naslov 1978. godine te Carlos Bilardo, koji je Argentinu odveo do naslova 1986. godine.

“Messi je najbolji na svijetu i zahvaljujući njemu na posljednja tri velika natjecanja došli smo do tri finala. S njim je reprezentacija 100 posto bolja i u Rusiji će to i dokazati. Težak poraz od Španjolske je dramatičan, no nogomet ti daje priliku za revanš. Izbornik Jorge Sampaoli mora nešto naučiti iz ovog poraza i vrijeme je da opravda svoju poziciju i donese nekoliko važnih odluka“, izjavio je Menotti.

Bilardo je bio još oštriji prema trenutnom izborniku Argentine:

“Još od 1990. godine naš nogomet je u konstantnom padu i pri tome ne mislim na igrače, jer su oni vrlo dobri, nego na nogomet u cjelini. Imamo najboljeg igrača na svijetu i samo zbog njega smo 2014. godine došli do finala, a bio je ključan i u plasmanu na Mundijal u Rusiju. Sampaoli mora shvatiti da mi nismo nogometna velesila bez Messija! Kad sam ja vodio momčad ne bi držao govor dug pet minuta, nego sat vremena i na igračima se vidjelo nezadovoljstvo zbog toga. Upravo takvu reakciju Sampaoli mora izazvati na ovim igračima“, izjavio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.