Armada reagirala priopćenjem na izjave Damira Miškovića!

Armada reagirala priopćenjem na izjave Damira Miškovića!

Nakon presice na kojoj je Damir Mišković javnosti obznanio da neće podržati niti Šimića niti Šukera u utrci za HNS, oglasila se navijačka skupina Armada.

Nakon press konferencija na kojoj je Damir Mišković, predsjednik HNK Rijeke i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, javnosti obznanio da neće podržati niti Darija Šimića niti Davora Šukera u predsjedničkoj utrci za HNS, oglasila se riječka navijačka skupina Armada.

Također, navijači su se u ponedjeljak navečer sastali s Miškovićem kako bi mu razjasnili probleme koji su nastali nakon što je na utakmici u nedjelju na Rujevici Armada izvijesila poruku predsjedniku HNK Rijeke da “odj..e mafiju”.

Priopćenje prenosimo u cjelosti.

Predstavnici Armade s jedinim ciljem za dobrobit kluba, sinoć su se sastali s predsjednikom Rijeke te u otvorenom razgovoru razjasnili probleme koji su eskalirali proteklih dana. Armada jasno ostaje iza svojih stavova prema HNS koje već godinama, a možemo slobodno reći desetljećima, jasno iskazuje na tribinama.

Sukladno tome, želimo promjene u savezu kojeg ne slučajno zovemo mafijom te tako pozdravljamo put našeg kluba u kojem će Rijeka biti predvodnik tzv. treće opcije koja neće biti rob jedne ili druge strane. Naš slogan i transparent koji je u subotu 90 minuta bio na ogradi jest “Sami protiv svih”, a ukoliko je potrebno tim putem će krenuti i Rijeka jer povijest je pokazala da našem klubu sekundiranje jednoj ili drugoj opciji neće donijeti dugoročno ništa dobro.

Pokazalo se prošle šampionske sezone da su upravo navijači bili snaga koja svijetli iz mraka nogometne mafije i vodi je prema naslovu prvaka. Upravo zato, Rijeci ne trebaju nikakvi sastanci s tzv. savjetnicima koji iz sjene vode stvari, a u sjeni su zato jer savjetnik često u Hrvatskoj je jednako kriminalcu.

Čisti ljudi, čista obraza i duše sigurno se ne moraju skrivati iza savjetničkih funkcija. U politiku kluba, a najmanje sportsku nismo nikada i nećemo ulaziti, svjesni da se tu silom prilika mora sa svima razgovarati i susretati na utakmicama kao što se i mi sa svojim navijačkim suparnicima susrećemo.

No, smatramo da je dužnost navijača kao korektiva i savjesti kluba da upozori na anomalije i nešto što je iznad nogometnog biznisa, upravo zato jer je nama to emocija koja gori u nama i ne izražava se u brojkama. Poslovna suradnja za boljitak kluba je nešto na što ne možemo utjecati jer ne vodimo klub, ali emocija zgražanja nad naivno namještenim fotografijama je pravo svakoga navijača koji je to doživio protekloga tjedna.

Savjetnici, predsjednik kao lutka na koncu i njihovo odabrano društvo najblaže rečeno sumnjivih ljudi među kojima ima i osoba koje su prosto rečeno ubojice NIKADA neće biti dobrodošle u Rijeku. Za to nam ne treba ni politika koja vuče konce, niti medijska panika koja se prodaje, niti dušebrižnici iz drugih klubova kojima je odjednom stalo do Rijeke posljednjih godina već samo čisto srce koje kuca za Rijeku već godinama, koje je najponosnije bilo prošle sezone, a naučeno je da puno više boli – jer ljubav boli.

Na kraju, smatramo da je najavljena anketa pogrešan potez prividne demokracije jer niti u jednom trenutku nitko nije tražio ostavku vodstva Rijeke i predsjednika Miškovića pa to nije niti predmet pitanja, a mogla bi dovesti do nepotrebnih podjela koje su česte u Hrvatskoj, u vidu ili si za ili si protiv.

Možda budu svi suzdržani do konkretnih promjena u hrvatskom nogometu jer to je ono što apsolutno cijela nogometna javnost želi, počevši od igrača i stručnog stožera našega kluba koji na svojoj koži to osjećaju iz kola u kolo, ali smo prošle sezone zajedničkim snagama pobijedili na ponos svih nas.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.