U najboljem Agramovom Mitingu otvorenja sezone u svom mini jubileju (5. izdanju)

Atletičari spektakularno otvorili sezonu, palo 13 potvrđenih normi

Atletičari spektakularno otvorili sezonu, palo 13 potvrđenih normi

Bilo je to natjecanje održano u jednoj pravoj atmosferi i duhu koji je očigledno polučio velik niz lijepih postignuća. Postignuti su odlični rezultati , a neki od njih rezultirali su ispunjenjem ili potvrđivanjem norme za najveća međunarodna natjecanja u 2016. godini.

Od nastupa hrvatskih atletičara i atletičarki istaknuli su se  visašica,  visaš, članica AK Agram Ana Šimić i član AK Istre Pule, Alen Melon. U svom prvom ovosezonskom nastupu na otvorenom Ana  je skočila sjajnih 190 cm što je ujedno i njezin najbolji rezultat na  mitingu. Prošle godine 188 cm, a još pretprošle 189 cm. Uspjelo joj je to iz 3. pokušaja, a za preskok 193 cm dijelile su je nijanse. Ujedno je to potvrda norme za Europsko prvenstvo u Amsterdamu.

U Memorijalnoj  disciplini  skoka u vis “Goran Subotić Tratinčica” svoje najbolje izdanje potvrdio je Alen Melon, preskočivši 220 cm iz drugog pokušaja što je za ovaj period sezone zaista odličan rezultat.

Nastupio je i Ivan Horvat zajedno s Latvijcem Mareksom Arentsom na skoku s motkom. Zanimljivo, bila je to repriza prošlogodišnjeg duela i povijest se ponovila, Horvat i Arents preskočili su identičnu visinu (520 cm), ali je presudio manji broj pokušaja gosta iz Latvije. Trećeplasirani je bio Hrvoje Sedlar. Ženska motka gdje su gledatelji imali priliku vidjeti i jedan skok preko 4 metra, Leda Krošelj iz Slovenije je skočila 401 cm, a 2. i 3. mjesto pripalo je Martini Fileš (380 cm) i Petri Malkoć (340 cm).

U bacanju kugle pobjeda je pripala  Demiru Kolareviću s najboljim hicem od 17.20. Danijel Furtula je uvjerljivo pobijedio u seniorskom bacanju diska s najdaljih 60.57. Kod juniora najbolji je bio  Arijan Islami bacivši  disk 55.06  čime je potvrdio i normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo.

U bacanju kladiva odličan je bio Wagner Domingos, pobjednik s hicem od 75.60, no iza njega pozicije su zauzela  dva hrvatska predstavnika, Matija Gregurić (69.59) i Mirko Mičuda (68.98).

Na skoku u dalj pobjeda je pripala Marku Pestiću sa najboljim skokom iz zadnje serije, 7.36. No, još bolji je  ženski dalj u kojem se istakla  Ana Medić, u svom premijernom nastupu i stigla do 2. mjesta preskočivši 6.03.

Na netipičnih 60 m za seniore na otvorenom, pobjedu je očekivano odnio Zvonimir Ivašković koji je jedini trčao ispod 7 sekundi (6.98).  Žene su trčale tipičnih 100 m, a pobjeda je očekivano pripala Ivani Lončarek u vremenu 12.24. Najbrojnija disciplina bila je 200 m seniora gdje je ponovno slavio Ivašković kao jedini natjecatelj ispod 22 sekunde, u cilj je ušao s 21.84.

Bruno Penezić,  potvrdio je  normu za Europsko mlađe juniorsko prvenstvo istrčavši 22.40. Kod seniorki Ulogu favorita opravdala je Lucija Pokos istrčavši 24.05 za pobjedu. Na 400 m pobjeda je pripala iskusnom Željku Vinceku (47.54).

Ista dionica s preponama pripala je Hrvoju Čukmanu u jednom dominantom izdanju i uvjerljivom osobnom rekordu (52.64) te ispunjenoj normi za Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Pobjednik na 2000 m zapreke bio je Filip Svalina istrčavši 6:15,77 Matea Parlov je bila suverena na 3000 m istrčavši 9:38,19. Jedna od boljih prezentacija na  natjecanju bila je ona briljantnog Zlatka Kožuhara na 3000 m koji je daleko nadmašio svoj osobni rekord istrčavši 8:45,58.

Miting je samo dokaz uzlazne putanje hrvatske atletike i kako od atletičara na budućim natjecanjima možemo očekivati obaranje rekorda na svim `frontama´. Još jednom – Čestitke!

Foto: Ana Šimić, Arijan Islami, Hrvoje Čukman/ Atletski klub Agram Facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.