16. Mednarodni atletski miting Sl. Bistrica ter Stepišnikov memorial

Atletika: Kovačić i Filipović do najboljih ovosezonskih utrka

Atletika: Kovačić i Filipović do najboljih ovosezonskih utrka

Istaknuo se Mateo Kovačić, koji je odradio odlično utrku i u kojoj je otpočetka djelovao kao trkač koji će istrčati dobar rezultat . Tako je i bilo, njegovih 47.10 je samo za dvije stotinke sporiji rezultat od osobnog rekorda koji stoji od prošle godine, a i uz to mu je pripalo sveukupno 2. mjesto.

Šteta  što  je Mediteranska unija odlučila skratiti tjedan dana rok prijava na Prvenstvo Mediterana do 23 godine jer bi Mateo s ovim rezultatom ispunio normu. No tek je kraj 5. mjeseca, prilika ima još za jednu drugu, još bržu normu, a opet veće natjecanje.

Rezultat sezone istrčala je i Dora Filipović, u jednoj pomalo nezahvalnoj utrci za nju, završila je 400m s vremenom 55.61 i time je sveukupno bila četvrtoplasirana u poretku.

Od ostalih reprezentativaca na mitingu nastupili su i  Zvonimir Topić na 100 m  ostvarivši rezultat  11.71. Arijan Islami je prvi puta ove sezone bacao seniorski disk (2kg) i bio je to najdalji hitac  48.58 čime je zauzeo 8. mjesto. Disciplina bacanja kugle svakako je bila jedna od najjačih i najzanimljivijih na ovom izdanju mitinga, a u njoj je Demir Kolarević s jedinim ispravnim hicem od 16.54 zauzeo 5. mjesto. Skok u dalj  bio je ujedno i prvi nastup Filipa Pravdice na otvorenom i odmah u startu je skočio 7.56,  samo za 2 centimetara slabiji od osobnog rekorda. Do osobnog rekorda na otvorenom došao je i Bruno Jednačak sa skokom od 7.17 iz 5. serije.

Bila je to jedna dobra provjera za mlađeseniorsko prvenstvo Mediterana gdje će se vjerujemo ponoviti ovakvi rezultati ili  prezentirati čak i bolji straha nema jer naši  reprezentativci su pokazali da `grizu´.

Rezulati mitinga dostupni ovdje.

Foto:Miting, Slovenska Bistrica /Atletski klub Agram Facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.