ATP Basel: Ivan Dodig osvojio turnir parova!

ATP Basel: Ivan Dodig osvojio turnir parova!

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner Španjolac Marcel Granollers-Pujol osvojili su jaki ATP turnir u Baselu u konkurenciji parova.

Ivan DodigMarcel Granollers-Pujol, drugi nositelji turnira, slavili su u finalu ATP turnira u švicarskom Baselu protiv francuske kombinacije Fabrice MartinEdouard Roger-Vasselin sa 7:5 i 7:6(6).

U prvom gemu prvog seta Francuzi oduzimaju početni udarac hrvatsko-španjolskoj kombinaciji za vodstvo 1:0. Međutim, već u sljedećem gemu Dodig i Granollers-Pujol uzvraćaju ‘re-breakom’ i poravnavaju na 1:1. U dvanaestom gemu naš tenisač i njegov partner rade ključni ‘break’ za osvajanje prvog seta sa 7:5.

U jedanaestom gemu drugog seta Francuzi rade ‘break’ za vodstvo 6:5 i u sljedećem gemu imaju priliku, na svom servisu, za osvajanje drugog seta. Međutim, Dodig i Španjolac uzvraćaju istom mjerom i drugi set se morao odlučivati u ‘tie-breaku’.

U trinaestoj igri odvijala se prava drama. Dodig i Granollers-Pujol su gubili poene na svom servisu u tri navrata, ali su zato Francuzi gubili u četiri navrata. Završilo je 8:6 u ‘tie-breaku’ za hrvatsko-španjolsku kombinaciju te je moglo početi slavlje.

ATP Basel – finale

Ivan Dodig/Marcel Granollers-Pujol – Fabrice Martin/Edouard Roger-Vasselin  7:5 i 7:6(6)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.