ATP Basel: Borna Ćorić pobjedom osigurao hrvatski dvoboj u 2. kolu!

ATP Basel: Borna Ćorić pobjedom osigurao hrvatski dvoboj u 2. kolu!

U drugom kolu ATP turnira u švicarskom Baselu hrvatski dvoboj igrat će Marin Čilić i Borna Ćorić.

Hrvatski tenisač Borna Ćorić slavio je u meču prvog kola ATP turnira u švicarskom Baselu protiv Švicarca Henrija Laaksonena s 2:1 u setovima (6:7(8), 6:1 i 6:3). U drugom kolu ga čeka najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić.

Borna Ćorić (54. na ATP ljestvici) preokretom je slavio protiv Henrija Laaksonena (94.) nakon što je prvi set izgubio u ‘tie-breaku’ s 10:8. Sljedeća dva seta naš tenisač odigrao je odlično pritom dopustivši Švicarcu samo četiri gema.

Ćorić bolje ulazi u meč kada već u drugom gemu, na servisu Laaksonena, radi ‘break’ i u sljedećem gemu, na svom servisu, odlazi na 3:0. Švicarac uzvraća istom mjerom i izjednačava na 3:3. U jedanaestom gemu naš tenisač gubi svoj početni udarac i omogućuje protivniku servis-gem za osvajanje prvog seta. Međutim, Borna ekspresno uzvraća ‘breakom’ i prvi set se odlučivao u ‘tie-breaku’. Hrvat odlično kreće te osvaja prvih pet poena pritom oduzevši Laaksonenu dva poena na njegovom servisu. Potom Švicarac smanjuje na 5:2 da bi Ćorić došao u priliku osvajanja prvog seta ako osvoji oba poena na svom servisu. Osvaja prvi, ali ne i drugi pa je rezultat 6:3. Laaksonen ponovno osvaja dva poena na svom servisu za 6:5. Ćorić ponovno ima set-loptu, ali Švicarac izjednačava na 6:6. Hrvatski tenisač osvaja poen na svom servisu za 7:6. Laaksonen osvaja oba poena na svom servisu i vodi 8:7. Ćorić osvaja prvi poen, ali gubi drugi i sada Švicarac ima set-loptu. To mu i polazi za rukom te osvaja prvi set s 10:8.

Kroz drugi set Borna je protutnjao dopustivši protivniku jedan jedini gem kojeg je Švicarac osvojio na početku seta. Ćorić je ukupno oduzimao Laaksonenu početni udarac čak triput za laganih 6:1 u drugom setu.

U trećem setu nije bilo oduzimanja početnog udarca do osmog gema. U spomenutom gemu naš tenisač radi ‘break’ i vodi sa 5:3. Sljedeći gem Ćorić lako riješava i osvaja treći set sa 6:3 i slavi plasman u drugo kolo turnira.

U drugom kolu Ćorića očekuje hrvatski meč protiv Marina Čilića, koji je jučer prošao dalje nakon predaje Floriana Mayera na početku drugog seta, pri vodstvu Čilića u setovima.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.