ATP: Ivan Dodig nakon trosatnog maratona izborio drugo kolo Basela, slavio i Ivo Karlović

ATP: Ivan Dodig nakon trosatnog maratona izborio drugo kolo Basela, slavio i Ivo Karlović

Prvo kolo: Ivan Dodig - Marco Chiudinelli 6:4, 6:7 (7), 6:4, Ivo Karlović - Lukas Rosol 7:6 (4), 6:3

Ivan Dodig pobijedio je Švicarca Marca Chiudinellija 6:4, 6:7 (7), 6:4, a Ivo Karlović Lukasa Rosola 7:6 (4), 6:3 u prvom kolu ATP turnira u Baselu. Meč je trajao iscrpljujućih dva sata i pedeset minuta. Hrvatski tenisač ostvario je 17 aseva uz 47 posto prvog servisa, te je iskoristio devet od 14 prilika za break. Bio je to prvi ogled dvaju tenisača.

U prvom setu Dodig je od četiri prilike za break iskoristio jednu, dok na drugoj strani nije dao priliku Chiudinelliju priliku za oduzimanje servisa.

Dodig je i drugi set otvorio breakom, ali nije uspio sačuvati prednost iako je vodio 5:1.. Tie break bio je neizvjestan, ali  Chiudinelli je nakon velike izborio treći set spasivši pet meč lopti! Dodig je unatoč gubitku drugog seta zadržao koncentraciju. Iako je jednom izgubio serivs u trećoj dionici, s dva breaka je izborio drugo kolo.

Karlović je proveo kraće vrijeme na terenu od Dodiga. Najviši tenisač na ATP touru prvi set riješio je u trinaestoj igri. U drugoj dionici Karlović je imao četiri prilike za break, iskoristio je jednu i otvorio si put prema drugom kolu. Rosol u cijelom meču nije imao niti jednu priliku za oduzimanje servisa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.