Australka oborila svjetski rekord kao zadnja u cilju!

Australka oborila svjetski rekord kao zadnja u cilju!

Pao je svjetski rekord na 100 metara u kratkim bazenima.

Australska plivačica Cate Campbell ispisala je novu stranicu sportske povijesti u Sydneyju, oborivši svjetski rekord na 100 metara u kratkim bazenima, i to iako je na cilj došla – posljednja!

Campbell je pred svojom publikom, naime, plivala utrku na 200 metara, a prvu je dionicu odradila za nevjerojatnih 50.91 sekundu. Umor je u nastavku učinio svoje, do kraja su je prestigle sve suparnice, no 23-godišnjakinja se sada može pohvaliti činjenicom kako je prva žena koja je u kratkim bazenima ‘stotku’ isplivala ispod 51 sekunde.

Olimpijska prvakinja iz 2008, čija je sestra Bronte jednako uspješna (svjetska prvakinja na 50 i 100 metara slobodno), nadmašila je dosadašnju rekorderku, sunarodnjakinju Libby Tricket, koja je 2009. godine plivala 51.01 sekundu.

“Mislim da nitko do sada nije oborio svjetski rekord pa utrku završio kao posljednji. Ne može se mnogo ljudi pohvaliti time, ali ja sam oduvijek bila pionirka u mnogim stvarima”, našalila se. “Poseban je osjećaj biti prva žena ispod 50 sekundi na 100 metara, postoji nešto posebno i u tom podatku. Iskreno, negdje duboko u podsvijesti potajno sam se nadala kako bih to mogla ostvariti.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.