Babić o Voriju: “Netko mora napraviti rez”

Babić o Voriju: “Netko mora napraviti rez”

Igor Vori neće igrati na Euru u Poljskoj...

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić pojasnio je svoju odluku da s popisa kandidata za Europsko prvenstvo u Poljskoj iduće godine izostavi donedavnog kapetana kauboja Igora Vorija.

“Igor je mnogo dao hrvatskom rukometu i nakon dugo vremena neće ga biti na velikom natjecanju. No, jednom mu moramo profilirati zamjenu, a Euro u Poljskoj idealna je prilika za to. Imamo mlade igrače koji nikad nisu imali tako važnu ulogu, a jednom se mora napraviti rez i dati im priliku ako pričamo o nekakvoj budućnosti”, objasnio je izbornik pred kamerama HRT-a.

Vori je posljednji nastup za Lijepu našu imao u lipnju ove godine u kvalifikacijama za smotru najboljih, ali Babić ističe kako ovakva odluka ne znači i njegov posljednji reprezentativni ogled.

“S Igorom smo obavili razgovor. Ako bude trebalo i procijenimo da nam je potreban, onda će se i vratiti. Jasno je da to nisu popularne i lake odluke, no one se moraju donijeti – netko ih mora donijeti. Nadam se da je toga svjestan i igrač. Na posljednja dva natjecanja nismo osvajali medalje, ali nismo ni profilirali igrače. To nam je dalo za pravo da trebamo raditi određene promjene, jer bez njih nema ni napretka”, zaključio je.

Bit će ovo i prvo veliko natjecanje Babića na kormilu Hrvatske. “Europsko prvenstvo kvalitetom je jače od olimpijskog turnira i sigurno je kako će biti i uspona i padova, kako kod igrača tako i mene kao izbornika. No, to je ujedno i natjecanje koje će pokazati karakter, što je po meni jedna od najvažnijih komponenti kad govorimo o kvaliteti – vidjet će se tko je tko.”

Kauboji će u Poljskoj zaigrati u skupini B u Katowicama s Bjelorusijom, Norveškom i Islandom, a u drugu fazu natjecanja plasirati će se tri najbolje reprezentacija.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.