Badelj: “Beskrajno vjerujem u izbornika”

Badelj: “Beskrajno vjerujem u izbornika”

Milan Badelj spreman je za Rusiju...

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak će u Rostovu odigrati prvu utakmicu poslije osiguravanja direktnog plasmana u Francusku, a s druge strane terena stat će opasna i preporođena Rusija Leonida Sluckog.

Ante Čačić i njegovi puleni bit će bez Ivana Rakitića, Matea Kovačića i Luke Modrića, no koga nema – bez njega se mora. Dirigentsku palicu zato spremno preuzima Milan Badelj. “S obzirom na to da će u Francuskoj biti više reprezentacija nego na dosadašnjim Eurima, očekujem da će nam biti jednostavnije proći skupinu. Kako nam je upravo to često bio problem, postavili smo ga i kao prvi cilj. U izbornika beskrajno vjerujem, trenirao me u Dinamu, sjajno smo radili. Nismo prvi favoriti turnira Starog kontinenta, ali…”, počeo je.

Osvrnuo se Badelj i na vijest koja je prije dva dana rastužila hrvatsku sportsku javnost. “Cro Cop je sve nas Hrvate godinama činio ponosnima. Gledao sam njegove mečeve, pratio što je sve osvojio… Bit će to teško ponoviti. Žao mi je što odlazi.”

Hrvatski veznjak već neko vrijeme igra u Serie A, a Fiorentini ove sezone – uz svesrdnu pomoć Nikole Kalinića – ide sjajno.

“Fizički nisam zvijer, koja će ‘kidati’ po engleskim travnjacima. Više mi odgovara Italija jer su tamo važne taktika i tehnika. U Fiorentini je euforija! Imamo dobru momčad, na tablici je gusto i sigurno ima pet momčadi koje ove sezone mogu osvojiti naslov. Naš je plan ostati pri vrhu pa napasti u posljednja tri kola. Možda nas malo i podcjenjuju jer dugo nismo osvajali trofeje”, kaže Badelj.

Nikola Kalinić? “Uvijek sam ga obožavao kao igrača, znamo se još iz mladih dana. Rano je otišao u Englesku, bio je tamo sam, a zatim je počeo zabijati u Dnjipru. Kod nas se ta liga malo prati pa javnost i nije imala pravi dojam koliko je zapravo dobar. Sad je to pokazao u Italiji”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.