Badelj: Volio bih igrati, ali u službi momčadi sam i tako se i ponašam

Badelj: Volio bih igrati, ali u službi momčadi sam i tako se i ponašam

rekao je igrač talijanske Fiorentine i hrvatski reprezentativac te dodao: "Najviše moramo raditi na zajedništvu, da izgledamo kao prava momčad na terenu i tada ne bi trebalo biti brige i problema."

Badelj se osvrnuo i na klupsku sezonu iza njega, prokomentirao hrvatsku skupinu na Euru i najavio prvi nastup Hrvatske u Koprivnici.

“Krenuli smo jako dobro u sezonu te smo cijelu jesen igrali možda i najljepši nogomet u Italiji. Reagirali smo dobro na početku sezone nakon promjene trenera, stvarno nas je bilo lijepo za gledati. Osobno sam se tada dobro osjećao, nakon toga mi se dogodila ozljeda koja me udaljila mjesec dana s terena, ali sve u svemu sezona kao sezona je bila dobra iako nije bila izvanredna kao što se naziralo na početku.”

O svojoj ulozi u redovima reprezentacije Badelj je rekao:

“Ne zamaram se očekivanjima, na raspolaganju sam izborniku i reprezentaciji ovisno o sustavu i taktici koji se izaberu za svaku utakmicu. Naravno da bih volio igrati, ali ako neću, u službi momčadi sam i tako se i ponašam.”

“Gledano po igračima koji igraju po klubovima kao što su Real Madrid, Barcelona, Inter i drugima, može se reći da je ovo najbolja Hrvatska u veznoj liniji, no i druge pozicije u momčadi su okupirane izuzetno kvalitetnim igračima. Ipak, najviše moramo raditi na zajedništvu, da izgledamo kao prava momčad na terenu i tada ne bi trebalo biti brige i problema. U nogometu je sve moguće, ali to je po meni ono najvažnije što se treba pokazati u svakoj utakmici”, nadodao je o Vatrenima.

U skupini na Euru Hrvatsku očekuju Turska, Češka i Španjolska.

“Svaki suparnik zaslužuje poštovanje. Španjolska je nominalno najteža i najveći je protivnik, ali nama je najvažnija prva utakmica u skupini, ona protiv Turske, a zatim druga protiv Češke. To su reprezentacije protiv kojih neće biti lako i koje imaju svoje kvalitete, ali vjerujem u našu snagu i da ćemo pokazati pravo lice, pogotovo u toj prvoj utakmici.”

Prije odlaska na europsku smotru Hrvate očekuju i dvije pripremne utakmice, a prva s Moldovom odigrat će se u Koprivnici gdje će Vatreni gostovati po prvi puta u povijesti.

“Vjerujem da će u Koprivnici biti dobra atmosfera, da će nas doći podržati velik broj ljudi i da će reprezentacija još mnogo puta poslije doći igrati u Koprivnicu” , zaključio je Badelj.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.