Ballon d’Or: Messi i Ronaldo u žiriju, uvodi se nagrada za nogometašice i najbolju mladu zvijezdu!

Ballon d’Or: Messi i Ronaldo u žiriju, uvodi se nagrada za nogometašice i najbolju mladu zvijezdu!

Najstarija individualna nogometna nagrada dobija svoje proširenje.

I dok se u Londonu očekuje tek treće izdanje, rekli bi blijedog pokušaja kopije nagrade za najboljeg nogometaša svijeta, The Best, u France Footballu uvelike se spremaju za novu dodjelu nagrade.

Ova nagrada, koja traje od daleke 1956. godine, dobija i svoje dvostruko proširenje, a najveća novost je kako će i Lionel Messi i Cristiano Ronaldo biti dio žirija, koji će glasati u novoj nagradi obitelji Ballon d’Or – Trofej Kopa!

Imenovana po Raymondu Kopi, legendarnom bivšem strijelcu Reimsa, Angersa, Real Madrida i Francuske te prvom osvajaču Ballon d’Or, nagrada će otići u ruke najboljem mladom igraču do 21 godine.

U tom žiriju će, uz Messija i Ronalda, biti svi živući dobitnici nagrade Ballon d’Or, od kojih je najstariji 83-godišnji Luis Suarez pa sve do, osim navedenog dvojca, najnovijih osvajača, Kake, Cannavara, Ronaldinha i Shevchenka.

Dodatna novost je i uvođenje Ballon d’Or nagrade za najbolju nogometašicu svijeta, a 30 kandidata u pojedinoj kategoriji bit će objavljeni 08. listopada. Svečana dodjela nagrada je 03. prosinca.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.