Barakude potopile Delfine

Barakude potopile Delfine

Srbiji je trebalo punih 11 minuta za prvi gol.

Sjajnom izvedbom, srčanom, pokretnom, agresivnom, ali ne i grubom Hrvatska je u Sisku svladala Srbiju u posljednjem 6. kolu D skupine Svjetske lige/Europa kupa. Pobjeda, ostvarena s tri razlike (a bilo je i 11:6 početkom četvrte dionice), ne pružanje ni minimuma šanse Srbima da ijednom dođu u vodstvo, to je slika Barakuda koje bismo voljeli gledati uvijek.

Hrvatska – Srbija 12:9 (1:0, 4:4, 5:1, 2:3)

HRVATSKA: Bijač (7 obrana), Macan 2, Fatović, Lončar, Joković 4, Buljubašić, Vukičević 2, Bušlje 1, Miloš 1, Vrlić 1, Šetka, Garcia 1, Marcelić. IZBORNIK: Ivica Tucak

SRBIJA: G. Pijetlović (2 obrane), Mandić 2, Rašović, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović, Vico, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 2, S. Mitrović 2, B. Mitrović (3 obrane). IZBORNIK: Dejan Savić

Srbi su imali silnih problema u početku utakmice, punu četvrtinu i pol. Toliko im je naime trebalo vremena, punih 11 minuta za postizanje prvog gola uz vrlo lošu realizaciju igrača više. Taj prvi gol Srbije (Filipović) bio je primjerice pogodak iz tek 7. napada s igračem više. Jasno da zasluge ipak pripadaju i našoj vrlo pokretljivoj dobroj obrani u kojoj čak vratar Bijač i nije imao brojčano velik broj obrana, stoga jer nije bilo ni šuteva, a njih je pak Srbima manjkalo poradi sjajnog obrambenog bloka Barakuda.

Nisu ni naši nešto briljirali, a uspjeli su se odljepiti u trećoj dionici kada je Maro Joković s dva uzastopna gola odvojio Barakude na tri gola prednosti. Joković je susret završio sa četiri gola, dva su dali Vukičević i Macan, a po jedan Miloš, Bušlje, Garcia i Vrlić. Po dva gola za Srbiju postigli su Mandić, Prlainović, Filipović i Mitrović, a Aleksić je jedanput bio strijelac.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.