Barakude i Sirene saznali protivnike na EP u vaterpolu

Barakude i Sirene saznali protivnike na EP u vaterpolu

Obje naše reprezentacije otvaraju turnir protiv Nizozemske, vaterpolistice 14. srpnja, a vaterpolisti 16. srpnja.

Danas u 12 sati u španjolskoj Barceloni održan je ždrijeb Europskog prvenstva u vaterpolu, a Hrvatska je u obje konkurencije imala svoje predstavnike.

Popularne Barakude igrati će u grupi C, a za protivnike će imati reprezentacije Turske, Nizozemske i Grčke. Prvu utakmicu odabranici Ivice Tucka igrat će 16. srpnja protiv Nizozemske, drugi suparnik našim vaterpolistima bit će Turska 18. srpnja, a vjerojatnu odluku o prvom mjestu u grupi igrati će 20. srpnja protiv Grčke.

Skupina A: Njemačka, Gruzija, Italija, Mađarska

Skupina B: Crna Gora, Malta, Francuska, Španjolska

Skupina C: Hrvatska, Turska, Nizozemska, Grčka

Skupina D: Rusija, Srbija, Slovačka, Rumunjska

foto: www.hvs.hr

Naše Sirene izvučene su u skupinu A zajedno sa Izraelom, Nizozemskom, Francuskom, Grčkom i Italijom, a za prolazak dalje će se morati plasirati među prve četiri u grupi. Odabranice izbornika Dragana Matutinovića prvu će utakmicu igrati 14. srpnja protiv Nizozemske, a potom slijede dvoboji 15. srpnja protiv Francuske, 17. srpnja protiv Grčke, 19. srpnja protiv Italije i 21. srpnja protiv Izraela.

“Nadale smo se izbjeći Francusku, ali eto nismo imale sreće, dobra su ekipa, nedavno su nas visoko porazile na turniru u Nizozemskoj mada rezultat nije previše realan jer smo imale četiri utakmice u 40 sati, dok su one imale puno više odmora. Sa maksimalnim angažmanom koji će sigurno svaka cura pokazati imamo šanse za pobjedu., na nama je da držimo kontinuitet rada i fizičke spreme i vjerujemo u uspjeh, bez obzira na tešku skupinu.” – prokomentirala nam je ždrijeb mlada reprezentativka Leonarda Pavić.

Skupina A: Izrael, Nizozemska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija

Skupina B: Srbija, Rusija, Mađarska, Španjolska, Turska, Njemačka

Europsko prvenstvo održat će se od 14. do 28. srpnja u Barceloni u kompleksu Bernat Picornell, koji je smješten na Montjuicu. U konkurenciji muškaraca sudjelovat će 16 reprezentacija, a u konkurenciji žena 12. Četiri pobjednika skupina muške konkurencije idu izravno u četvrtfinale, a drugoplasirani i trećeplasirani iz svake skupine morat će razigravati, dok će kod žena četiri najbolje iz svake grupe osigurati prolazak u četvrtfinale.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.