Barbara Matić osigurala Olimpijske igre!

Barbara Matić osigurala Olimpijske igre!

Hrvatska judašica plasirala se na Olimpijske igre.

Posljednji Grand Prix sezone bio je mjesto sreće za hrvatsku judašicu Barbaru Matić, koja je u Jejuu u Južnoj Koreji u kategoriji do 70 kilograma osvojila broncu te osigurala vizu za Rio de Janeiro iduće godine!

Matić je u prvom kolu pobijedila domaću predstavnicu You s 0:2 u kaznama, istim rezultatom bila je bolja i od Britanke Fletcher, dok je u polufinalu fantastičnim ipponom svladala prvu nositelju turnira Njemicu Vargas Koch. Iz borbe za zlato ipak ju je wazarijem izbacila Južnokorejka Kim, dok je broncu oko vrata ovjesila pobjedom nad Izraelkom Bolder.

Bronca je značila i 120 bodova u utrci za olimpijsku smotru, a osigurala je time 13. mjesto na svjetskoj rang-listi. Ljestvica se zatvara 1. svibnja 2016. godine, a Barbari sada predstoji borba za jednu od prvih osam pozicija, koja bi joj u Riju donijela status nositeljice.

“Borba protiv prve nositeljice na kraju je ispala najlakša, jer smo pripremili odličnu taktiku. Jako sam zadovoljna što sam poslije zlata uzela i broncu te još 120 bodova. Je li moglo bolje? Jest, da sam i ovdje pobijedila, ali sada treba biti prije svega sretan”, s velikim osmijehom na licu rekla je Barbara za službenu stranicu Hrvatskog judo saveza.

Druga hrvatska predstavnica Andreja Đaković u prvom je kolu poražena od Britanke Schlesinger ipponom, dok će u subotu nastupiti Zlatko Kumrić u kategoriji do 100 kilograma te Ivana Maranić u kategoriji do 78 kilograma.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.