Barbara Matić osvojila Grand Prix Qingdao!

Barbara Matić osvojila Grand Prix Qingdao!

Barbara Matić vratila se pobjedama...

S nepunom dvadesetjednom godinom Barbara Matić još jednom je dokazala da pripada samom svjetskom vrhu. Nakon što je sanirala sve povrede koje su je u tome do sada sprječavale, Matić se sa svojeg trećeg ‘ispita’ vraća s još jednim zlatom, a ono je ovoga puta kineskog sjaja te donosi i novih 300 bodova na svjetskoj ranking ljestvici.

U prvom kolu kategorije do 70 kilograma, Matić je s razlikom od jednog yuka bila bolja od predstavnice Kineskog Tajpeha Liu-Yu Shang. Poljakinja Katarzyna Klys čekala ju je u drugom kolu, a nakon četiri minute borbe Barbara je pobijedila zbog razlike u opomenama (2-1).  Borbu za polufinale naša najbolja reprezentativka izborila je pobjedom protiv Seongyeon Kim, u meč u kojem je Koreanka skupila dvije opomene zbog neaktivnosti.

Finale protiv Njemice Ilijane Marzok statistički je govorilo u njenu korist, 4-0. Tko poznaje Barbaru, zna da ima jaku glavu, te je baš to demonstrirala u današnjem finalu. Smirenost, sigurnost i nadmoć. Dva puta je Barbara bacila Marzok na wazari te je nakon samo minute i 45 sekundi imala zlato u rukama.

Možda i najveće iznenađenje ove kategorije bilo je ispadanje aktualne svjetske prvakinje Gevrise Emane (FRA) u  prvom kolu, pa tako danas i glasi naslov nekih medija: “Emane OUT, Matić IN”.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.