Barcelona dobila upozorenje: “Zatvorit ćemo vam stadion!”

Barcelona dobila upozorenje: “Zatvorit ćemo vam stadion!”

Otkako je 1. listopada održan referendum, gledatelji na stadionu Barcelone su pojačali svoje aktivnosti vezane za traženje odcjepljenja od Španjolske.

Predsjednik Udruženja španjolskih nogometnih prvoligaša (La Liga) Javier Tebas izjavio je u petak kako navijači Barcelone smiju i dalje izvikivati parole u korist katalonske neovisnosti, ali je i zaprijetio privremenim zatvaranjem stadiona Camp Nou u slučaju “vrijeđanja” Španjolske.

Otkako je 1. listopada održan referendum o katalonskoj neovisnosti, gledatelji na stadionu Barcelone Camp Nouu su pojačali svoje aktivnosti vezane za traženje odcjepljenja od Španjolske što je navelo La Ligu da zaprijeti Barceloni mogućim zatvaranjem neke od tribina, pa čak i igranjem utakmica bez gledatelja.

“Danas skandiranje za neovisnošću ne smatramo uvredom ili pozivom na nasilje, ali ako Španjolski nogometni savez odluči kako povike ‘Španjolska, odj…’ treba sankcionirati i s tim se slože nadležna tijela, tada postoji nekoliko stegovnih mjera koje se mogu izreći, a među njima je i zatvaranje Camp Noua”, rekao je Tebas.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.