BBC uvrstio stadion hrvatskog trećeligaša na popis deset najljepših na svijetu!

BBC uvrstio stadion hrvatskog trećeligaša na popis deset najljepših na svijetu!

Prema pisanju uglednog britanskog portala BBC-a, koji je birao deset najljepših stadiona svijeta, na visoko šesto mjesto smjestio je Gospin Dolac, stadion hrvatskog trećeligaša Imotskog.

Ono što je specifično kod tog stadiona je to da je ugrađen među stijenama, a nalazi se pored Modrog jezera, što ga čini još više atraktivnijim. Ova neobična vizura svidjela se i Britancima, koji su za stadion napisali slijedeće:

”Hrvatska je stvorena za lijepe fotografije, a ova je definitivno jedna od njih. Stadion je smješten blizu granice između Hrvatske i Bosne i Hercegovine i zaprima maksimalno 4 000 gledatelja, iako ima i onih koji bi se penjali po okolnim brdima kako bi imali što bolji pregled. Upravo zato ova predivna zemlja ima i jedan od najljepših stadiona na svijetu”.

Na prvom mjestu našao se Estadio BBVA Bancomer u Monterreyu, koji je dom istoimenog kluba iz Meksika, dok je na drugom mjestu indijski HPCA Stadium iz Dharamsale. Kanadski Big Sky Golf iz Pembertona je na trećem mjestu, a slijede Estadi Comunal D’Andorra La Vella iz Andore, koji je ujedno i najljepši europski stadion, te novozelandski Queenstown Event Centre.

Na šestom mjestu našao se Gospin Dolac, a iza sebe je ostavio CenturyLink Field iz Seattlea, The Floating Stadium iz Singapura, islandski Hasteinsvollur i Circuit de Monaco iz istoimene kneževine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.