Bekescsabai nakon pet setova bolji od Mladostašica

Bekescsabai nakon pet setova bolji od Mladostašica

Mladost drži četvrto mejsto, posljednje koje vodi na Final 4.

Odbojkašice Mladosti poražene su u utakmici šestog kola Mevza lige na svome parketu u Domu odbojke Bojan Stanić od Mađarske Bekescsabai sa 3:2 u setovima.

Mladost – Bekescsabai 2:3 (16:25, 25:20, 25:27, 25:9, 5:15)

Mađarice su bolje otvorile susret, povele su sa 8:3, a nakon toga još povećale vodstvo na 16:7 te su prednost održavale do kraja seta. Domaće odbojkašice slabije su otvorile i drugi set, ali uspjele su se vratiti, povesti 16:13 i mirno završiti set za izjednačenje.

Neizvjestan do samog kraja bio je treći set, Bekescsabai je imala tokom većeg dijela seta minimalno vodstvo, ali Mladost okreće na 21:18, no nisu uspjele zadržati ritam i na kraju gube set 25:27. U četvrtom setu su se domaće igračice rano odvojile te prepustile gošćama samo devet poena. Umor je već tada savladao dio igračica Mladosti koje su sa reprezentacijom provele prošli tjedan, a to su Mađarice iskoristile i na kraju osvojile dva boda.

Katarina Luketić osvojila je 21 poen, 16 je osvojila Antonia Volmut, a 12 Božana Butigan. Zora Glembockoi sa 16 i Sofija Medić sa 15 bile su najbolje kod Bekecscabaija.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.