Biciklistička zvijezda Nibali na “Tour of Croatia”

Biciklistička zvijezda Nibali na “Tour of Croatia”

Na ovogodišnjem izdanju biciklističke utrke “Tour of Croatia”, koja je na rasporedu od 18. do 23. travnja, nastupit će jedna od najvećih biciklističkih zvijezda današnjice 32-godišnji Talijan Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), objavio je u utorak organizator utrke.

Nibali je tijekom karijere osvojio sve tri Grand Tour utrke, odnosno Tour de France, Giro d’Italia i španjolsku Vueltu, a to je uspjelo još samo petorici biciklista u povijesti, Francuzima Bernardu Hinaultu i Jacquesu Anquetilu, Talijanu Feliceu Gimondiju, Belgijancu Eddyju Merckxu i Španjolcu Albertu Contadoru.

Za Nibalija će “Tour of Croatia” biti važna utrka u okviru završnih priprema za Giro, koji ove godine slavi 100. izdanje, i očekuje se da će doći u top formi. Još jedan Talijan dolazi na “Tour of Croatia”, 28-godišnji Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo), koji je pauzirao zbog ozljede. Nizzolo je prošle godine pobijedio na dvije etape i brani titulu najboljeg sprintera.

Među hrvatskim predstavnicima se ističu prošlogodišnji pobjednik Matija Kvasina (Team Felbermayr Simplon Wels), Kristijan Đurasek (UAE Team Emirates), Radoslav Rogina (Adria Mobil) te Emanuel Kišerlovski (Meridiana Kamen).

Na utrci kroz Hrvatsku nastupit će 20 momčadi, a među njima su i četiri World Tour ekipe, koje pripadaju najvišem rangu Svjetske biciklističke organizacije (UCI), a to su momčadi Bahrain Merida, Astana, Trek-Segafredo i UAE Team Emirates.

Treće izdanje “Tour of Croatia” bit će najzahtjevnije do sada, sa dvije brdske etape, a biciklisti će u šest etapa prijeći više od 1.000 kilometara kroz cijelu državu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.