BiH izbornik o ‘jugoslavenskoj skupini’: “Nisam protivnik dvoboja sa susjedima”

BiH izbornik o ‘jugoslavenskoj skupini’: “Nisam protivnik dvoboja sa susjedima”

Mehmed Baždarević za BiH medije prokomentirao je mogućnost 'jugoslavenske skupine' u kvalifikacijama za SP 2018. godine u Rusiji...

Izbornik reprezentacije BiH Mehmed Baždarević komentirao je mogućnost da u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine ‘osvane’ takozvana skupina država bivše Jugoslavije.

Takva bi se situacija mogla dogoditi s obzirom na podjelu ‘šešira’ nositelja – Hrvatska se, naime, nalazi u prvoj jakosnoj skupini, BiH u drugoj, Srbija u trećoj, Crna Gora u četvrtoj, a Makedonija u petoj skupini. Teoretski moguće, ali…

“Zašto ne? Volio bih u tim susretima vidjeti gdje smo uopće. Nisam protivnik dvoboja s našim susjedima i prijateljima, no s druge strane – takve bi utakmice mogle donijeti tenzije, zbog čega mnogi priželjkuju da ne budemo u istoj skupini. Ja sam sportaš čitavog života i govorim ovo sa sportskog stajališta, ali i gledišta normalnih ljudi s ovih prostora”, prenose bosanskohercegovački mediji.

Ždrijeb skupina na rasporedu je u St. Petersburgu 25. srpnja, a Baždarević je usput ‘otkrio’ i osobne želje. “Iz prve jakosne skupine ne bih volio izvući Nijemce ili Nizozemce, a najpoželjniji su Hrvatska i Wales. Međutim, sad mi se već sve miješa pa bih isto tako želio i da dovedemo neku velesilu u BiH, istovremeno žudeći za suparnicima podjednake kvalitete. Kako bilo da bilo, uvjeren sam da se možemo plasirati na svjetsku smotru”, zaključio je Baždarević.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.