BILETIĆ NA VRHU EUROPE: ” Nametnuo sam svoj boks!”

BILETIĆ NA VRHU EUROPE: ” Nametnuo sam svoj boks!”

Hrvat Josip Biletić osvojio je zlatnu medalju i postao novi Prvak Europe u boksu za juniore

Hrvatski juniorski reprezentativac Josip Biletić (+80 kg) postao je Europski prvak u boksu na netom završenom EUBC Europskom prvenstvu u Mađarskoj. Mladi je Zadranin izvrsnim direktima u finalu deklasirao Rusa Timura Slachchnina, kojeg je potpuno deklasirao, a bacao ga je i u “knockdown” u prvoj rundi.

“Odlično je bilo. Slušao sam što mi je kut govorio i nametnuo sam svoj boks. Rus mi jednostvno nije mogao ništa”, rekao je nakon finala 16-godišnji Josip te nastavio: “Prvenstvo je bilo dugo i naporno. Pobijedio sam zaista najbolje boksače, Bjelorusa Austrijanca i sada ruskog prvaka. Želio bih se zahvaliti i treneru Vidaiću, stručnom stožeru i posebno Predsjedniku saveza Boni Bošnjaku koji nas je došao podržati u Kapošvar. To nam je puno značilo”, rekao je novi Europski prvak, Josip Biletić.

U novijoj hrvatskoj povijesti Europskim naslovom okrunili su se lani u seniorskoj konkurenciji Filip Hrgović i preklani u konkurenciji mlađih seniora Luka Plantić te 2009. Dino Mansour. Sada je i Biletić ušao u taj ekskluzivni klub.

“Prezadovoljni smo. Imamo Europskog prvaka Biletića i brončanog Europljanina Veočića na ovom Prvenstvu. Pokazujemo kontinuitet rezultata i to želimo zadržati. U Kapošvaru je reprezentacija napravila odličan posao i vjerujem da to ove godine nije sve”,  izjavio je Predsjenik Hrvatskog boksčkog saveza Bono Bošnjak, koji je kao član Izvršnog odbora europske boksačke konfederacije i predao medalju Josipu.
“Moram priznati da smo skromno krenuli na ovo prvenstvo. Intimno smo priželjkivali ovakav uspjeh i dvije medalje, ali nismo željeli raditi pritisak na momke”  nadovezao se na priču Izbornik Pero Veočić, čiji je sin Gabrijel na prvenstvu također potvrdio svoju broncu.

Spomenimo da je u Mađarskoj nastupilo 240 boksača iz 35 zemalja. Hrvatska je nastupila sa 7 boksača, a u stručnom stožeru su se uz spomenute i trenera Nikolu Švalja nakratko pridružili i treneri Matej Matković i Ante Čepo čiji je Osječanin Bruno Gajić osvojio 5. mjesto. U društvu se našao i Noa Ježek koji je također upisao pobjedu te  hrvatski sudac Naima Ramaja, koji je sudio finale u ringu.

Veliki je ovo uspjeh nakon velikog truda reprezentacije i Saveza koji već niz godina pokazuje uzlaznu putanju osvajajući dobre plasmane na natjecanjima.

Foto: Josip Biletić / HBS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.