Bilićev West Ham pod povećalom zbog poreznih malverzacija

Bilićev West Ham pod povećalom zbog poreznih malverzacija

Opsežna porezna akcija sa 180 agenta na terenu provodi se u srijedu u Francuskoj i Velikoj Britaniji i već je više osoba uhićeno iz nogometnog okruženja, objavila je Britanska porezno-carinska uprava (HMRC).

Britanski mediji pišu kako su na meti poreznika klubovi West Ham i Newcastle te da je uhićen direktor novopečenog prvoligaša Newcastlea Lee Charnley.

Porezna uprava je u priopćenju objavila da je “uhitila više osoba zaposlenih u profesionalnom nogometu zbog porezne pronevjere i prijevare sa socijalnim osiguranjima”.

U priopćenju se ističe da su istražitelji pokrenuli racije na više lokacija s obje strane kanala La Manche, navodeći posebno “područja sjeveroistočne i jugoistočne Engleske”, ali ne otkrivajući imena gradova ni klubova.

Britanska porezna uprava dodaje da je u racijama “zaplijenila dosijee tvrtki, financijska izvješća te računala i mobilne telefone”.

Francuske vlasti “pomažu britanskoj istrazi i sudjeluju u uhićenjima te pretragama na više lokacija u  Francuskoj”, dodaje se u priopćenju britanskih poreznika.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.